Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Köpeklerle Suçla Mücadele Ediyor

Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Köpeklerle Suçla Mücadele Ediyor

Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, madde arama köpeği, narkotik madde arama köpeği ve banknot köpeği olmak üzere üç farklı köpek türüyle görev yapıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Köpeklerle Suçla Mücadele Ediyor
KAYNAK: İHA

Antalya Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, madde arama köpeği, narkotik madde arama köpeği ve banknot köpeği olmak üzere üç farklı köpek türüyle görev yapıyor. Narkotik madde arama köpeği Neptün, maddenin kokusunu uzaklardan alarak görülmeyeni görüp, çok sayıda operasyonda mesai arkadaşları polislere yardım ediyor.

Köpek Eğitim Merkezi ve Eğitim Anları

Antalya Havalimanı içerisinde bulunan Köpek Eğitim Merkezi’nde (KEM), köpekler ilgi gösterdikleri alana göre eğitiliyor ve kadavra, bomba, iz takip ya da narkotik olmak üzere dallara ayrılıyor. Köpek eğitmeni polis memurları KEM’de beraber mesai yaptıkları Neptün ve Tim adlı iki narkotik köpeğin eğitim anlarını, İhlas Haber Ajansı ile paylaştı.

Hassas Burunlar ve Görevleri

Alan fark etmeksizin her yerde narkotik maddeyi bulan Neptün’ün ve Türkiye’de bulunan 6 banknot köpeğinden biri olan, yasadışı para giriş çıkışına dur diyen Tim’in Antalya’da yapılan operasyonlara katkısı büyük. Koku duyularının körelmemesi için her gün düzenli antrenman yapan köpekler, operasyonlara da sırayla gönderiliyor.

Köpeklerin Emeklilik Süreci

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü KEM’de görevli eğitmen Mehmet Doruk, operasyonlara hız katan köpeklerin sağlığı ve kondisyonu yettiği sürece sahada görev yaptığını belirterek, sağlık problemleri sonrası veteriner talimatıyla emekliye sevk edildiklerini açıkladı. Doruk, hassas burunların emekli olduktan sonra ya genel merkeze gönderildiğini ya da eğitmeni tarafından son nefesine kadar bakımının sağlandığını kaydetti.

Yanlış Bilgilere Karşı Açıklama

Narkotik köpeklerine eğitim sırasında uyuşturucu madde verildiği yönündeki yanlış bilgiye de değinen Mehmet Doruk, “Köpeklerin maddeyle teması imkansız, zararlı maddeler olduğu için köpekle teması yasak. Şartlı tepkiyle birimimize kazandırılan hayvanlardır” dedi. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Azerbaycan Milli Takımı'nın Yeni Teknik Direktörü Fernando Santos Oldu

Azerbaycan Milli Takımı'nın Yeni Teknik Direktörü Fernando Santos Oldu