Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Alanya’da İlber Ortaylı’ya yoğun ilgi

Alanya’da İlber Ortaylı’ya yoğun ilgi

Alanya Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı ile Alanyalıları bir araya getirdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Alanya’da İlber Ortaylı’ya yoğun ilgi

Alanya Belediyesi, Cumhuriyetin 100. Yılı kutlamaları çerçevesinde ünlü tarihçi, akademisyen ve yazar İlber Ortaylı ile Alanyalıları bir araya getirdi. Ortaylı, Alanya Açık Hava Tiyatrosu’nda “100. Yılda Cumhuriyet” başlıklı bir konuşma yaptı ve Türk tarihinin ilginç olaylarını anlattı.

Ortaylı, ilk kez 1963 yılında Alanya’ya geldiğini ve o zamandan bu yana çok değişiklik gördüğünü söyledi. Alanya’nın doğal ve tarihi güzelliklerini koruduğunu ve gökdelen yapmadığını belirtti. Alanyalılara bu konuda teşekkür etti.

Ortaylı, Cumhuriyet döneminde Türkiye’nin pek çok alanda büyük başarılar elde ettiğini, ancak kendi coğrafyasını, kültürünü ve müziğini ihmal ettiğini vurguladı. Türkiye’nin klasik eğitimden ve konservatuarlardan uzaklaştığını, müziksiz bir toplum haline geldiğini ifade etti.

Ortaylı, Türkiye’nin son dönem tarihine dair ilginç bilgiler paylaştı. “Avrupa Birliği ile ilişkilerimizi sürdürebiliriz ama bize dayattıkları her şeyi yapmamız imkansızdır. Ortadoğu’da istikrar sağlayabilecek ülkelerden biri de Türkiye’dir. Türk milleti 12. yüzyılda buraya geldi. Bu gerçeği hala kabullenemediler. ‘Bunlar burada ne iş yapıyorlar?’ diye düşünüyorlar. Açıkça söyleyemeseler de niyetleri bu. Biz buraya geldik, yerleştik. Kimseye de hesap soracak değiliz. Başka gidecek yerimiz de yok, bunu da bilmeleri gerekir. Avrupa’ya, Amerika’ya pasaportla gitmekle olmaz. Türkler orada aranan bir topluluk değil. Türkleri tanıyanlar Türklerin zeka ve örgütlenme gücünden çekiniyorlar. Bizi tanıyanlar bize en çok korkanlardır. Yani bugün Türkiye’nin savunma, gelişme, sanayi alanlarındaki gücünden korkanlar bize yakın olanlar, müttefiklerimizdir” dedi.

Ortaylı’nın yaklaşık 1 saatlik konuşmasının sonunda Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, ünlü tarihçiye hediyeler takdim ettiler. Başkan Yücel, engelli vatandaşların yaptığı Türk Bayrağı tablosunu hediye ederken, Kaymakam Ürkmezer de çiçek verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail-Hamas savaşında son durum! Gazze'nin kuzeyindeler

İsrail-Hamas savaşında son durum! Gazze'nin kuzeyindeler