Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem Aksu Çayı Etrafındaki Kaçak Yapıların Yıkımı Mahkeme Kararıyla Durduruldu

Aksu Çayı Etrafındaki Kaçak Yapıların Yıkımı Mahkeme Kararıyla Durduruldu

Antalya'nın Aksu ilçesinde bugün başlanması planlanan Aksu Çayı etrafındaki kaçak yapıların yıkımı, İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla askıya alındı.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aksu Çayı Etrafındaki Kaçak Yapıların Yıkımı Mahkeme Kararıyla Durduruldu
KAYNAK: İHA

Antalya'nın Aksu ilçesinde bugün başlanması planlanan Aksu Çayı etrafındaki kaçak yapıların yıkımı, İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararıyla askıya alındı. Aksu Kaymakamlığı ve Aksu Belediyesi'nin aldığı yıkım kararına karşı üç vatandaşın mahkemeye başvurusu üzerine üç konteyner için yürütmeyi durdurma kararı alındı.

Yıkım Kararı ve Müdahale Süreci

Aksu Kaymakamlığı'nın 24 Haziran 2024 tarihli ve 12442 sayılı yazısı ve Aksu Belediyesi'nin 25 Haziran 2024 tarihli ve 53489 sayılı oluru ile alınan yıkım kararının ardından, bugün yıkım işlemlerine başlanacaktı. Ancak, mahkeme kararıyla bu işlemler durduruldu. Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, karara itiraz edeceklerini ve önümüzdeki hafta yıkım çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Çelik, vatandaşlardan konteynerlerini kendilerinin kaldırmalarını istediklerini de ekledi.

Aksu Çayı'ndaki Kaçak Yapılar

Aksu Çayı kenarında 100'ü aşkın kaçak yapı bulunduğunu belirten Çelik, "Aksu dere yatağında başlattığımız temizlik çalışmalarına yürütmeyi durdurma kararı geldi. Bu işgallerle ilgili temizlik işlemleri DSİ Genel Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Antalya Valiliği'nin kararı doğrultusunda başladı. Kaçak yapıları olanlar kendileri kaldırsın, bu işgal sona ersin. Kimsenin konteyner evlerine el koymak istemiyoruz," dedi.

Kumköy'deki Çardaklar 20 Kasım'da Kaldırılacak

Antalya Valisi Hulusi Şahin'in "Denizler halkındır" projesi kapsamında, Kumköy'deki çardakların da 20 Kasım itibarıyla kaldırılacağını belirten Çelik, caretta carettaların yumurtlama sahası olması nedeniyle bu tarihin seçildiğini açıkladı. Çelik, "20 Kasım'dan sonra Kumköy'de de aynı kaldırma işlemi yapılacak. Herkes demirini ve çardağını kaldıracak. Antalya Valimiz, 'İniş platformları, tekne bağlama yerleri, merdivenler haricinde yapı istemiyoruz' dedi," şeklinde konuştu.

Vatandaşların Şikayetleri ve Alanın Durumu

Çelik, yürütmeyi durdurma kararının vatandaşların idare mahkemesine başvurusu doğrultusunda alındığını ve bu karara itiraz edeceklerini belirtti. Çelik, "Antalya Valimiz, yürütme durdurma kararlarını iki üç günde çözerim dedi. Belediyemize gelen şikayetlerde, buraların birilerine satıldığı, kiraya verildiği, kooperatif kurulduğu, kooperatif adı altında başka işler yapıldığı söyleniyor. Vatandaşlarımız tekne bağlayacak yer yapabilir, Aksu'da liman yetersizliği nedeniyle buna izin veriliyor," ifadelerini kullandı.

Yaşam Alanına Dönüşen Konteynerler

Aksu Çayı kenarında konteynerini geçtiğimiz hafta kaldıran Devrim Can Atagöz, alanın zaman içinde yaşam alanına dönüştüğünü belirtti. Atagöz, "Bir senedir konteynerimiz var, yıkım kararı tebliğ edildikten sonra bir hafta önce kaldırdık. Sadece iskeleye izin verdiklerini söylediler, iskelemizi bırakıp konteynerimizi kaldırdık. Belediye çok da haksız değil, işler çığırından çıktı," dedi.

Temizlik Çalışmaları ve Sonuçları

Aksu Belediyesinden gelen ekipler, temizlik işlemleri kapsamında bir kaçak yapıyı yıkarken, çayın içinde bulunan batık gemiyi de kaldırdı.

Yorumlar
S
Semih 2 ay önce
Devlet bu kadar gaddar olmamalı. Devlet yıkmaz yapar. Çok ayıp.
BEĞENME
0
CEVAPLA
M
Mehmet cebke 2 ay önce
Yuva yıkanın yuvası yıkılsın
BEĞENME
0
CEVAPLA
Antalya nöbetçi eczane 9 Temmuz Salı

Antalya nöbetçi eczane 9 Temmuz Salı