Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem Ahmet Ercan işaret etti: Marmara'da iki deprem bekleniyor!

Ahmet Ercan işaret etti: Marmara'da iki deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Marmara'da bir değil iki deprem olacağını belirtti ve nokta atışı konum verdi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ahmet Ercan işaret etti: Marmara'da iki deprem bekleniyor!
KAYNAK: Haber Merkezi

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul'da meydana gelebilecek beklenen büyük depremler hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ercan'a göre, Marmara bölgesinde sadece bir değil, tam iki ayrı büyük deprem olma ihtimali bulunuyor.

İstanbul Küçükçekmece ve Tekirdağ Marmara Ereğlisi Merkezli Depremler

Ercan, bu potansiyel depremlerden birinin İstanbul Küçükçekmece, diğerinin ise Tekirdağ Marmara Ereğlisi merkezli olabileceğini belirtti. Marmara Ereğlisi açıklarında 7 ila 7.2 büyüklüğünde bir deprem öngörüsünde bulunan Ercan, buna ek olarak, bu depremin Tekirdağ ve çevresini etkileyebileceğini dile getirdi. Ercan ayrıca, İstanbul'daki mevcut yapıların ve nüfus yoğunluğunun böyle bir depremi kaldıracak kapasitede olmadığını vurguladı.

Risk Altındaki Küçükçekmece ve Tekirdağ

Prof. Dr. Ercan, 1999 yılından bu yana deprem tahminlerini değiştirmediğini ve beklenen depremlerin zamanının kesin olmadığını ancak iki ana kırılma bölgesinin bulunduğunu açıkladı. Küçükçekmece'nin güneyinde, 25 kilometre uzaklıkta ve 7 kilometre derinlikte gerçekleşebilecek 6.4 ile 6.7 büyüklüğünde bir depremi öngören Ercan, bu depremin Kınalıada'dan Küçükçekmece'ye kadar olan alanda hissedileceğini belirtti. Ayrıca, Tekirdağ Marmara Ereğlisi önünde, 7 ila 10 kilometre derinlikte meydana gelebilecek başka bir depremi beklediğini ifade etti. Bu depremin, Büyükçekmece'den Saros Körfezi'ne kadar olan bölgeyi etkileyeceğini belirtti.

İstanbul'un Yeterince Hazırlıklı Olmaması

Prof. Dr. Ercan, büyük depremlere karşı İstanbul'un yeterince hazırlıklı olmadığını ve yerleşim düzenlemelerinde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Depremlere karşı alınacak önlemlerin ve risklerin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bodrum'da 316 kiloluk dev orkinos yakalandı

Bodrum'da 316 kiloluk dev orkinos yakalandı