Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem ABD'den Türkiye'ye 3 Yıllık Atık Yönetimi Projesi: Suriyelilere Çöp Eğitimi Verilecek

ABD'den Türkiye'ye 3 Yıllık Atık Yönetimi Projesi: Suriyelilere Çöp Eğitimi Verilecek

ABD'nin bütçe aktardığı, 3 yıl sürecek yeni proje kapsamında Türkiye'de 6 pilot il seçildi. Proje, sığınma statüsündeki Suriyelilere çöp eğitimi vererek, atık yönetimini dijitalleştirecek.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABD'den Türkiye'ye 3 Yıllık Atık Yönetimi Projesi: Suriyelilere Çöp Eğitimi Verilecek
KAYNAK: Haber Merkezi

ABD, Türkiye'deki mültecilere yönelik önemli bir projeye 8 milyon 510 bin dolar bütçe ayırdı.

“Mültecilere Ev Sahipliği Yapan Belediyelerde Kapsayıcı Sıfır Atık Yaklaşımı Aracılığıyla Sosyal Uyumun Sağlanması Projesi” adı verilen bu proje, 3 yıl sürecek ve Suriyelilere yönelik çöp eğitimi içerecek. Proje, atık yönetimi ve sosyal uyum konusunda önemli adımlar atmayı hedefliyor.

6 Pilot İl Seçildi

Proje kapsamında, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Mersin, İzmir ve Hatay şehirleri pilot il olarak belirlendi. Bu şehirler, deprem bölgesiyle paralellik gösteren durumlarıyla dikkat çekiyor. Proje, bu illerde atık yönetimi sorunlarını ele alacak ve mevcut durumu tespit ederek ihtiyaç duyulan ekipman desteğini sağlayacak.

Dijital Atık Yönetimi ve Eğitimler

Projede, atık toplayıcılarının belediyeler tarafından kayıt altına alınması ve atık başına yapılan ödemelerin dijitalleştirilmesi gibi önemli adımlar atılacak. Ayrıca, para yüklenen kartlar için mobil marketler oluşturulacak ve mülteci odaklı hizmetler sunulacak. Proje kapsamında sıfır atık konusunda eğitimler düzenlenecek ve mevsimsel işçilere yönelik de eğitim çalışmaları yapılacak. Ayrıca, kooperatiflerle iş birliği yapılarak atık yönetimi konusunda ortak çalışmalar yürütülecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay Dörtyol'da iki motosiklet çarpıştı

Hatay Dörtyol'da iki motosiklet çarpıştı