Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan SGK prim borcu açıklaması

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan SGK prim borcu açıklaması

ABB Başkanı Mansur Yavaş, belediyenin borçlarının 1 milyar 774 milyon 441 bin dolar azaldığını açıkladı. Ancak SGK borçlarının 84 milyon 501 bin dolar arttığını belirtti. Yavaş, iktidarın CHP'li belediyeleri hedef aldığını ifade etti

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan SGK prim borcu açıklaması
KAYNAK: İHA

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ABB'nin mali durum raporunda borçlarının 1 milyar 774 milyon 441 bin dolar azaldığını belirtti.

ABB'nin Borç Durumu ve SGK Prim Borçları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyelerin SGK prim borcu ve vergi borcu konusuna yönelik basın açıklaması yaptı. Yavaş, basın toplantısında belediyenin güncel borçlarına dair detaylı bilgi verdi.

CHP'li Belediyelere Yönelik Suçlamalar

Yavaş, ülke ekonomisinin kötü gidişatından dolayı iktidarın CHP'li belediyeleri hedef gösterdiğini belirterek, "CHP'li belediyeleri en borçlu ilk 5 belediye olarak açıkladılar. Neden ilk 20, neden ilk 50, neden tamamı değil?" dedi. Ayrıca, emeklilerin düşük maaşlarla yaşamaya zorlandığını ve bu durumun CHP'li belediyelere yıkılmaya çalışıldığını ifade etti.

Borç Azaldı, SGK Borçları Arttı

Yavaş, SGK borçlarının 84 milyon 501 bin dolar olarak arttığını açıkladı. ABB'nin mali durum raporunda ise borçların 1 milyar 774 milyon 441 bin dolar azaldığını belirtti. Yavaş, "ABB, ANKA Park gibi projelerden kaynaklanan borçların tamamını ödedi. Bu borçlar önceki dönemde çekilmiş yüksek faizli borçlardı" diye konuştu.

2019-2024 Arasında SSK Prim Ödemeleri

Yavaş, ABB'nin borçlarını ödemeye devam ettiğini ve 2019 ile 2024 arasında 4 milyar 333 bin 892 lira SSK prim ödemesi yapıldığını vurguladı. Belediyenin sigorta borcunun 2019'da 16 milyon 900 bin lira olduğunu ve şu anda sıfırlandığını belirtti.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan SGK prim borcu açıklaması

En Borçlu Belediyeler İddiası

Yavaş, seçimlerin ardından yönetim değişikliğinin olduğu belediyelerde borçların CHP'li belediyelere kaldığını ifade ederek, "En borçlu belediyeler CHP Belediyeleri diye yalan söylüyorlar" dedi. Ayrıca, SGK'nın birçok belediyeden borçlara karşılık gayrimenkul ve taşınmaz mal aldığını ve bunların sadece Cumhur İttifakı belediyelerinden alındığını iddia etti.

Kamu Kurumlarının ABB'ye Borçları

Yavaş, kamu kurumlarının da ABB'ye borçlarının bulunduğunu belirterek, "İktidar alacağına şahin vereceğine karga. Çevre Bakanlığı'ndan alacağımız var. Şu andaki rakam 1 milyar 325 milyon. Bu borçları mahsup edelim" dedi.

SGK Prim Borçları Tüm Belediyelerin Yükü

Yavaş, SGK prim borçlarının sadece ABB veya CHP'li belediyelerin değil, tüm belediyelerin yükü olduğunu ifade ederek, "Yıllardır SGK prim borçlarının faizlerini sildiniz, yapılandırma yaptınız. Şimdi de yapmanız gereken şey bu" diye konuştu.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan SGK prim borcu açıklaması

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tuğba Ekinci Hakkında Soruşturma Başlatıldı!  Nedeni O Konuşması!

Tuğba Ekinci Hakkında Soruşturma Başlatıldı! Nedeni O Konuşması!