Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Gündem 96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi tahliyesini istedi

96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi tahliyesini istedi

Adana'da 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi 'hastayım' diyerek tahliyesini istedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
96 kişiye mezar olan Alpargün Apartmanı'nın müteahhidi tahliyesini istedi
KAYNAK: İHA

Adana'da 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 96 kişinin hayatını kaybettiği Alpargün Apartmanı davasında müteahhit Hasan Alpargün'ün tahliye talebi, depremzede ailelerin duygusal tepkisine neden oldu.

Davada Üçüncü Duruşma

Adana’da 6 Şubat'ta yaşanan depremde 96 kişinin yaşamını yitirdiği Alpargün Apartmanı davasının üçüncü duruşması, Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşti. Duruşmaya, tutuklu yargılanan bina müteahhidi Hasan Alpargün, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Depremzede aileler ve avukatlar da duruşmada hazır bulundu.

A W235275 02 Result

Savcılık Mütalaası ve Avukatların Savunmaları

Cumhuriyet Savcısı, müteahhit Hasan Alpargün'ün 'bilinçli taksirle öldürme' suçundan cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, vekillerin savunmaları ile devam etti. Dava avukatlarından Sergen Nisanoğlu, binanın yıkılmasında ve ölümlerde tek sorumlunun sanık Alpargün olmadığını belirtti. Nisanoğlu, bina projesi ve uygulamasında birçok unsurun yönetmeliğe aykırı olduğunu ve bu hususların dava dosyasında yer alması gerektiğini ifade etti. Bir diğer avukat Umay Büyükdağ ise, Alpargün'ün suçunun 'bilinçli taksir' olarak değerlendirilemeyeceğini, sanığın asli kusurlu olarak yargılanması gerektiğini savundu.

A W235275 03 Result

Belediye Yetkililerine Suçlama

Vekiller, yıkımın ve can kayıplarının tek sorumlusunun Hasan Alpargün olmadığını, belediye yapı kontrol ve proje biriminin görevlerini ihmal ettiğini belirterek, belediye yetkilileri hakkında da kamu davası açılmasını talep etti.

Tahliye Talebine Tepki

Cumhuriyet Savcısı mütalaası ve avukatların savunmalarına karşı savunmasına başlayan Hasan Alpargün, gözyaşları içinde bilirkişi raporunda yalnızca demir kullanımı konusunun dikkate alınması gerektiğini ve dönemin yönetmelik kurallarına uygun hareket ettiğini söyledi. Enkazda görülen kumun dolgu malzemesi olarak kullanıldığını iddia eden Alpargün, 17 aydır tutuklu olduğunu ve sağlık sorunları nedeniyle tahliyesini talep etti.

Depremzede Ailenin Tepkisi

Alpargün'ün tahliye talebine karşı söz alan ve depremde yakınlarını kaybeden Selver Küçükcan, 'Benim torunum 12, oğlum 43 yaşındaydı. Onları kendi ellerimle yıkadım. Onlar senin gibi hasta bile olamadı. Çünkü sen katilsin,' diyerek tepki gösterdi.

Mahkeme, Hasan Alpargün'ün mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin ve tutukluluk halinin devamına, sanık avukatlarına savunma için ek süre verilmesine karar verdi. Duruşma, 27 Eylül saat 10.00'a ertelendi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir?

Kıdem tazminatı nedir? Kıdem tazminatını kimler alabilir?