Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Gündem AKP HAREKETE GEÇTİ: 19 İLÇE İL OLACAK

AKP HAREKETE GEÇTİ: 19 İLÇE İL OLACAK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin salı günü yaptığı açıklama, 19 ilçenin daha il ilan edilip edilmeyeceği konusunda dikkatleri üzerine çekti. Elde edilen bilgilere göre, MHP seçimlerden önce AK Parti'ye yazılı olarak sunduğu yeni il ve ilçe teklifi olumlu karşılandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
AKP HAREKETE GEÇTİ: 19 İLÇE İL OLACAK

AK Parti, Yerel Yönetimler Yasası konusunda 14 Mayıs seçimlerinden önce bir çalışma yapmış, ancak seçim yaklaştığı için bu çalışma rafa kaldırılmıştı.

Yapılan çalışmaya göre, yeni il ve ilçeler için belirli kriterler belirlenecek.

İl olabilmek için, ilçenin nüfusunun en az 100 bin olması ve il merkezine en az 30 kilometre uzaklıkta olması gibi 8 kriter bulunuyor.

İnegöl, Alanya, Polatlı,Çorlu, Siverek, Nazilli, Cizre, Manavgat, Ünye, Edremit, Fethiye, Midyat, Yüksekova ve Erciş'in aralarında olduğu 24-25 ilçenin olduğu ifade ediliyor. 

Ayrıca, mevcut şehirleşme, ulaşım durumu, hinterlant, ekonomik çeşitlilik ve eğitim durumu da il olabilmek için değerlendirilecek kriterler arasında yer alıyor.

AK Partili kaynaklara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli'nin bir araya gelerek takvim belirlemesi durumunda, bu konu tekrar gündeme gelecek. Yeni il ve ilçeler için TBMM'den yasa çıkarılması gerekiyor. Ancak düzenlemenin Mart 2024'teki yerel seçimlerden önce yasalaşması beklenmiyor. Bu sürecin mahalli idareler seçimlerinden sonra planlanmasının daha uygun olacağı, bölgelerin küstürülmemesi adına ifade ediliyor.

HABER MERKEZİ

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Jandarma 2 bin 535 kök kenevir ele geçirdi

Jandarma 2 bin 535 kök kenevir ele geçirdi