Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Güncel İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden Üniversite Onaylı Gazetecilik Kursuna Tepki

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden Üniversite Onaylı Gazetecilik Kursuna Tepki

Son dönemlerde artan gazetecilik kurslarının takipçisi olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilik meslek onurunu zedeleyen ticari amaçlı oluşumlara karşı mücadele ediyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nden Üniversite Onaylı Gazetecilik Kursuna Tepki
MUHABİR: Kamer Durdu

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, gazetecilik mesleğinin etik ilkelerine bağlı kalmanın ve doğru bilgiye ulaşmanın önemine dikkat çekti. Cemiyet, gazetecilik eğitiminin yalnızca iletişim liseleri ve fakültelerinde alınan teorik bilgilerle sınırlı olmadığını, sahada edinilen deneyimlerin de büyük bir rol oynadığını belirtti.

TİCARİ FAALİYETİ OLAMAZ

Son dönemlerde sayısında artış gösteren gazetecilik kursları İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin radarına takıldı. Ticari amaçla artan kurslara yönelik açıklama yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti, gazeteciliğin bir ticari faaliyet olmaması gerektiği vurgulandı. Cemiyet yaptığı açıklamada, “Mesleğimizin temeli, toplumun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasını sağlamaktır” ifadesine yer verdi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Son dönemde artan gazetecilik kurslarının takip edileceği ve mesleğin onurunu zedeleyen ticari amaçlı oluşumlara karşı kararlı bir mücadele verileceğinin altını çizen İzmir Gazeteciler Cemiyeti, ¨İletişim Liseleri ile İletişim Fakülteleri’nde verilen gazetecilik eğitimi ile meslektaşlarımız mesleğin temel prensiplerini, etik kurallarını ve haber yazım tekniklerini öğrenmektedir. Bu eğitimlerin ardından gazeteciler sahada edindikleri tecrübeleri de birleştirerek meslekte başarılı olabilmektedir. Mesleğimizin temelinde, toplumun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasını sağlamak yer almaktadır. Bu nedenle, gazetecilik asla ticari kazanç amacı güdülecek bir alan, ticari faaliyet olamaz. Para vererek, kurslara yazılarak, dokuman okuyarak ve video izleyerek gazeteci olunamaz. İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak, son dönemde artan gazetecilik kurslarının takipçisi olacak, mesleğimizin onurunu zedeleyen salt ticari amaçlı oluşumlara karşı mücadele edeceğiz¨ şeklinde açıklama yaptı.

9 eğitim tek pakette başlığıyla insanları çekmeye çalışan kursun, 157 video ve 22 dokümanla gazeteci yetiştirme reklamının  üniversite onaylı olması dikkat çekti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan "Narkoçelik-39" Operasyonu

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan "Narkoçelik-39" Operasyonu