Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Nurcihan Ekinci Gül kimdir? Nereli?

Nurcihan Ekinci Gül kimdir? Nereli?

Avrupa Şampiyonu Para Taekwondo sporcusu Nurcihan Ekinci Gül, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda çeyrek finale yükseldi. Nurcihan Ekinci Gül kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Yanıtlarını derledik.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Nurcihan Ekinci Gül kimdir? Nereli?
KAYNAK: Haber Merkezi

Avrupa Şampiyonu Para Taekwondo sporcusu Nurcihan Ekinci Gül, 2024 Paris Paralimpik Oyunları'nda çeyrek finale yükseldi. Hangi başarıları elde etti ve kişisel hayatı hakkında bilgiler bu yazıda....

Nurcihan Ekinci Gül kimdir? Nereli?

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yaşayan Nurcihan Ekinci Gül, çocuk yaşta yüksekten düşerek sol kolunu kaybetti. 2013 yılında okul öğretmeninin teşvikiyle taekwondo sporuna başlamış ve bu alanda büyük başarılara imza atmıştır. Elazığ'daki Fırat Üniversitesi'nde öğrenci olan Ekinci, aynı zamanda Türkiye milli kickboks takımının da bir üyesidir.

Nurcihan Ekinci Gül'ün Spor Kariyeri

Nurcihan Ekinci Gül, Türkiye'nin Para Taekwondo arenasında önemli bir isimdir. 2021 yılında İstanbul'da düzenlenen Avrupa Para Taekwondo Şampiyonası'nda bronze madalya kazanarak dikkat çekti. 9. Dünya Para Taekwondo Şampiyonası'nda gümüş madalya elde etti. 2022 yılında, Birleşik Krallık’ın Manchester kentinde yapılan Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda altın madalya kazandı. 2023 Avrupa Para Şampiyonası'nda ise gümüş madalya ile ödüllendirildi.

Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda çeyrek finale kaldı

Bitlisli milli sporcu, Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda kadınlar K44 47 kilo kategorisinde son 16 turunda Hindistanlı rakibini yenerek çeyrek finale yükseldi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alanya'da İn*ihar Girişimi:  Emlakçı Dolandırıldım dedi Kaleye Çıktı

Alanya'da İn*ihar Girişimi: Emlakçı Dolandırıldım dedi Kaleye Çıktı