Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Mevlid Kandili ne zaman? 2024 Mevlid Kandili tarihi

Mevlid Kandili ne zaman? 2024 Mevlid Kandili tarihi

Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için kutlanan Mevlid Kandili ne zaman? 2024 Mevlid Kandili tarihi ve detaylı bilgiler haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mevlid Kandili ne zaman? 2024 Mevlid Kandili tarihi
KAYNAK: Haber Merkezi

Mevlid Kandili, Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için Müslümanlar tarafından kutlanan özel bir gecedir.

2024 Mevlid Kandili ne zaman?

2024 yılında Mevlid Kandili, 14 Eylül Cumartesi günü idrak edilecek. Bu özel gece, Müslümanlar tarafından Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için dualarla ve ibadetlerle geçirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı 2024 dini günler takvimine göre belirlenen bu tarih, Müslümanlar için büyük bir manevi önem taşıyor.

Mevlid Kandili Nedir?

Mevlid Kandili, Hz. Muhammed'in doğumunu anmak için kutlanan özel bir gecedir. Bu gece, hicri takvime göre Rebiülevvel ayının on ikinci gecesine denk gelir. Mevlid, Arapça'da "doğum zamanı" anlamına gelir ve bu gece Hz. Muhammed'in doğumu nedeniyle büyük bir anlam taşır. Mevlid Kandili, İslam tarihinde önemli bir yere sahip olup, Müslümanlar tarafından büyük bir coşkuyla kutlanır.

Mevlid Kandili'nin Tarihçesi

Mevlid Kandili, ilk olarak hicretten yaklaşık 350 yıl sonra Mısır'da Şii Fâtımî Devleti döneminde kutlanmaya başlanmıştır. Sünni Müslümanlar bu geceyi, Rebiülevvel ayının on birinci gecesini on ikinciye bağlayan gece olarak kabul ederken, Şiiler ise on yedinci günü Mevlid Gecesi olarak kutlarlar. Mevlid Kandili, günümüzde Türkiye ve diğer Müslüman ülkelerde büyük bir manevi coşku içinde idrak edilmektedir.

Osmanlı Döneminde Kandil Geleneği

Kandil geceleri, İslam'ın ilk zamanlarında bulunmayan bir gelenek olup, hicri 3. asırdan itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Osmanlı Devleti döneminde ise bu kutlama gün ve geceleri, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte "kandil" adını almıştır. Bu uygulama, Müslümanlar için kandil gecelerini daha özel ve anlamlı hale getirmiştir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yunanistan'ın Volos Kentinde Olağanüstü Hal İlan Edildi

Yunanistan'ın Volos Kentinde Olağanüstü Hal İlan Edildi