Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Konkordato nedir? Neden konkordato ilan edilir?

Konkordato nedir? Neden konkordato ilan edilir?

Konkordato, finansal sıkıntı içindeki firmaların alacaklılarıyla yaptığı ve mahkemece onaylanan anlaşmadır.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konkordato nedir? Neden konkordato ilan edilir?
KAYNAK: Haber Merkezi

Konkordato Nedir?

Konkordato, borçlarını ödemekte zorlanan ve finansal sıkıntılar çeken şirketlerin, alacaklıları ile yaptığı, mahkemece onaylanan anlaşmalardır. Alacaklılar ile konkordato isteyen firmalar borçlarını tekrar yapılandırırlar. Bu, finansal sıkıntı içindeki firmalara toparlanma imkanı sunar.

Neden Konkordato İlan Edilir?

Konkordato, borçlarını ödeyemeyecek durumda olan ve finansal dengesi bozulmuş olan firmaların borçlarını yeniden yapılandırması ve böylece toparlanma imkanına sahip olmaları için ilan edilir. Firma alacaklıları ile borçlarını tekrar yapılandırır. Böylece hem firma borçlarını daha rahat ödeme imkanı bulur hem de alacaklılar alacaklarını tahsil edebilir.

Konkordato Süresi, Geçici Mühlet ve Kesin Mühlet

Konkordato süreci, alacaklı veya borçlu tarafından, şirketin bulunduğu yerdeki Asliye Ticaret Mahkemesine yapılan başvuru ile başlar. Bu süreç 4 kısımdan oluşur: Geçici Mühlet, Kesin Mühlet, Alacaklıların Toplanması ve mahkemenin konkordato tasdiki yapması.

Konkordato Tasdik Şartları

Talebin mahkemece tasdik edilmesi için bazı konkordato şartları yerine getirilmelidir. Bunlar; planın, alacaklıların en az yarısı tarafından onaylanması, ödeme için teklif edilen miktarın, firma tarafından karşılanabilir olması, proje tasdik edilmeden önce, tasdik sürecindeki yargılama masraflarının ve konkordato tasdik edilirse alacaklılara ödenecek olan tutardan alınacak olan harcın mahkeme veznesine depo edilmesi, adi konkordato durumunda, firma tarafından teklif edilen miktarın, firmanın iflası durumunda alacaklının alacağı miktardan fazla olması gibi şartlardır.

Konkordato ne demek?

Konkordato, finansal zorluklar çeken firmaların, borçlarını daha rahat ödemek için alacaklıları ile yaptığı ve mahkemece onaylanan anlaşmalardır.

Konkordato nasıl ilan edilir?

Konkordato ilanı için şirketin konkordato planlaması yapması, gerekli dilekçe ve mali belgeleri Asliye Ticaret Mahkemesine sunması gerekmekte.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
MASTERCHEF DOKUNULMAZLIK OYUNUNUN GALİBİ VE ELEME ADAYLARI BELLİ OLDU

MASTERCHEF DOKUNULMAZLIK OYUNUNUN GALİBİ VE ELEME ADAYLARI BELLİ OLDU