Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Fatih Ürek ile Gelin Görümce Tavuklu Krep Bohçası Tarifi

Fatih Ürek ile Gelin Görümce Tavuklu Krep Bohçası Tarifi

Fatih Ürek’in sunduğu popüler yemek yarışması "Gelin Görümce"de öne çıkan tariflerden biri, "Tavuklu Krep Bohçası" oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fatih Ürek ile Gelin Görümce Tavuklu Krep Bohçası Tarifi
KAYNAK: Haber Merkezi

Fatih Ürek’in sunduğu popüler yemek yarışması "Gelin Görümce"de öne çıkan tariflerden biri, "Tavuklu Krep Bohçası" oldu. Geleneksel tatları modern sunumlarla harmanlayan bu tarif, hem şık sunumu hem de lezzeti ile dikkat çekiyor. İşte, bu özel tarifi adım adım nasıl hazırlayacağınız...

Malzemeler

Krep Hamuru İçin:

  • 2 su bardağı süt
  • 2 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Bir tutam dereotu (isteğe bağlı)
  • Krep hamuru kıvamında un (yaklaşık 9-10 yemek kaşığı)

İç Harcı İçin:

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet tavuk göğsü (yaklaşık 350 gram)
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 orta boy patates
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber

Beşamel Sos İçin:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Hazırlık Aşamaları

Krep Hamuru:

  • Sütü, yumurtayı, sıvı yağı ve tuzu bir kapta karıştırın. Dereotunu ekleyin (isteğe bağlı).
  • Karışıma yavaş yavaş un ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edin.
  • Krep hamurunu yaklaşık 10 dakika dinlendirin.

İç Harcı:

  • Tavuk göğüslerini küçük parçalara kesin.
  • Sıvı yağı bir tavada ısıtın ve doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
  • Soğanlar yumuşayınca tavukları ekleyin ve renkleri dönene kadar pişirin.
  • Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
  • Küp şeklinde doğranmış patatesi ekleyin ve biraz kavurun.
  • Haşlanmış bezelyeleri, tuzu, pul biberi ve karabiberi ekleyip karıştırın.
  • Patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Beşamel Sos:

  • Tereyağını bir tavada eritip unu ekleyin ve kavurun.
  • Üzerine sütü azar azar ekleyerek karıştırın.
  • Sos koyulaşana kadar pişirin ve tuz ekleyin.

Krep Pişirme:

  • Teflon tavayı hafifçe yağlayıp ısıtın.
  • Krep hamurundan bir kepçe alıp tavaya dökün ve ince bir tabaka halinde yayın.
  • Krep her iki tarafı da altın rengini alana kadar pişirin.

Bohça Yapımı:

  • Pişen kreplerin ortasına hazırladığınız iç harcı yerleştirin.
  • Krep kenarlarını bohça şeklinde kapatın.
  • Üzerine beşamel sos dökün ve rendelenmiş kaşar peyniri serpin.

Fırında Pişirme:

  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, kaşar peyniri eriyip üstü güzelce kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ataşehir'de Cadde Ortasında Silahla Bakın Ne Yaptı?

Ataşehir'de Cadde Ortasında Silahla Bakın Ne Yaptı?