Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Ercüment Tatlıoğlu Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Ercüment Tatlıoğlu Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ercüment Tatlıoğlu Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?
KAYNAK: Haber Merkezi

Yüksek Askeri Şura kararları açıklandı. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu’nun görev süresinin bir yıl uzatılmasına karar verildi. Ercüment Tatlıoğlu Kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Merak edilen soruların yanıtları ve detaylı bilgiler haberimizde...

Ercüment Tatlıoğlu Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Ercüment Tatlıoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görev yapan ve askeri kariyerinde birçok önemli görevi üstlenmiş deneyimli bir Türk askeridir.

Ercüment Tatlıoğlu, 2 Haziran 1960 tarihinde İzmir'de doğdu. 1977 yılında Deniz Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1981 yılında Deniz Harp Okulu'nu tamamladı. Askeri kariyerine TCG Gayret ve TCG Savaştepe muhriplerinde branş subayı ve bölüm amiri olarak başlayan Tatlıoğlu, 1990-1992 yılları arasında Deniz Harp Akademisi'nde eğitim gördü.

Ercüment Tatlıoğlu Kimdir Nereli Kaç Yaşında 3

Ercüment Tatlıoğlu Eğitimi ve Askeri Kariyeri

1994-1996 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nin Rhode Island eyaletindeki Newport şehrinde Deniz Kurmay Koleji'nde eğitim aldı. 1998-2000 yılları arasında TCG Zafer komutanlığı yaptı ve 2000-2001 yıllarında TCG Gediz’in ABD'den transferi esnasında geminin ilk komutanı olarak görev yaptı. Roma’da NATO Savunma Koleji'nde eğitim aldıktan sonra 2003-2004 yıllarında Belçika'nın Mons şehrinde NATO'nun Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Karargâhında lojistik başkan yardımcılığı yaptı.

Tatlıoğlu, Leuven Katolik Üniversitesi'nde 'Avrupa Birliği Siyaseti ve Avrupa Birliği Politikaları' alanında yüksek lisans, Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 'Uluslararası İlişkiler Avrupa Birliği' dalında doktora eğitimi aldı.

2007'de tuğamiral, 2012'de tümamiral ve 2016'da koramiral rütbesine terfi etti. 2016-2017 yılları arasında Deniz Eğitim ve Öğretim Komutanlığı'nı yürüttü. 2017'de Donanma Komutanı, 2020'de oramiral rütbesine terfi etti ve 4 Ağustos 2022'de Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı oldu. 1 Ağustos 2024'te, YAŞ kararları ile görev süresi bir yıl uzatıldı.

Ercüment Tatlıoğlu Kimdir Nereli Kaç Yaşında 2

Ercüment Tatlıoğlu, askerî casusluk ve şantaj davasında yargılandı ve 2016 yılında beraat etti. Davaya bakan hâkimler ve savcılar, FETÖ üyesi oldukları gerekçesiyle meslekten ihraç edilerek hapis cezası aldı. 24 Aralık 2021'de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Hizmet Madalyası ile ödüllendirildi.

Ercüment Tatlıoğlu Evli Mi?

Ercüment Tatlıoğlu, Leman Tatlıoğlu ile evli olup iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı