Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Diyarbakır Valisi olarak atanan Murat Zorluoğlu kimdir? Murat Zorluoğlu aslen nereli?

Diyarbakır Valisi olarak atanan Murat Zorluoğlu kimdir? Murat Zorluoğlu aslen nereli?

Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atamalar neticesinde, yeni Diyarbakır Valisi olarak atanan Murat Zorluoğlu'nun hayatı ve özgeçmişi merak konusu. İşte, yeni Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu'nun detaylı biyografisi. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu kimdir? Yeni Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu hayatı ve özgeçmişi 10 Temmuz 2024 Resmî Gazete kararlarına göre 5 ile yeni valiler atandı. Peki, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu kimdir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır Valisi olarak atanan Murat Zorluoğlu kimdir? Murat Zorluoğlu aslen nereli?
KAYNAK: Haber Merkezi

Murat Zorluoğlu, 1971 yılında Ankara’nın Haymana ilçesinde doğdu. Aslen Trabzonludur. İlkokul eğitimini Trabzon’un Çaykara ilçesine bağlı Kumlu Köyü İlkokulu'nda, ortaokulu Trabzon İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lise eğitimini Trabzon Lisesi ve İstanbul Hayrullah Kefoğlu Lisesi'nde tamamladıktan sonra, 1993 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu.

2004-2005 yıllarında İngiltere'deki Nottingham Üniversitesi'nde Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı ve bu dönemde Avrupa Birliği karar mekanizmalarına yerel ve bölgesel yönetimlerin etkisi konulu tezi ile AB bölgesel politikalarını inceledi. 2007 yılında Birmingham Üniversitesi’nde Avrupa Birliği yapısı ve politika oluşturma süreçleri üzerine akademik bir programa katıldı.

Kariyer ve Görevler

Murat Zorluoğlu, mülki idare amirliği mesleğine 1994 yılında Trabzon Kaymakam Adayı olarak başladı. Kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulundu:

  • 1997-1999: Mersin/Gülnar Kaymakamı
  • 1999-2003: Bingöl/Genç Kaymakamı
  • 2003-2008: Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü
  • 2008-2012: Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı
  • 2012-2013: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı
  • 2013-2015: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili
  • 2015-2017: Elazığ Valisi
  • 2017-2018: Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili
  • 2019: Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı

Uluslararası Deneyimler

Zorluoğlu, 2005-2012 yılları arasında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde (YBYK) Türkiye Heyetinin Milli Sekreteri ve Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Demokrasi Yönlendirme Komitesi’nde (CDLR) Türkiye adına üye olarak görev yaptı. Bu dönemde yerel yönetimler ve bölgesel politika konularında geniş çaplı bilgi ve deneyim kazandı.

Yayınlar ve Eserler

2011 yılında "Local Authorities in Turkey" (Türkiye’de Mahalli İdareler) adlı kitabı ve "Yeni Yerel Yönetimler Mevzuatı ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı" adlı makalesi yayınlandı. Bu eserler, yerel yönetimler ve idare hukuku konularında önemli bilgiler içermektedir.

Kişisel Hayat

Murat Zorluoğlu, evli ve üç erkek çocuk babasıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. Görev süresi boyunca birçok başarılı projeye imza atmış ve Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde önemli hizmetlerde bulunmuştur. Şu an itibariyle Diyarbakır Valisi olarak atanan Zorluoğlu, görevine büyük bir azim ve kararlılıkla başlamıştır.

Murat Zorluoğlu, 2024 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Falez katliamına Başkan Uysal'dan açıklama! Falezler'deki kaçak yapılaşmada sorumlu kim?

Falez katliamına Başkan Uysal'dan açıklama! Falezler'deki kaçak yapılaşmada sorumlu kim?