Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Deniz Ülke Arıboğan Kimdir?

Deniz Ülke Arıboğan Kimdir?

Deniz Ülke Arıboğan, uluslararası ticaret ve ilişkiler konusunda tanınmış bir akademisyendir. 21 Ocak 1965'te doğmuş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Deniz Ülke Arıboğan Kimdir?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Deniz Ülke Arıboğan, uluslararası ticaret ve ilişkiler konusunda tanınmış bir akademisyendir. 21 Ocak 1965'te doğmuş ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Akademik kariyerine İstanbul Üniversitesi'nde başlamış, burada yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamlamıştır.

Akademik Kariyer ve Başarılar

Arıboğan, İstanbul Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik dünyaya adım atmıştır. Yardımcı doçentlikten doçentliğe terfi etmiş, 2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde doçent olarak göreve başlamıştır. Daha sonra profesör unvanını kazanmış ve çeşitli yönetim görevlerinde bulunmuştur.

Arıboğan’ın bilinen önemli çalışmaları arasında 1997 yılında yayımlanan "Uluslararası Terörizmin Yeni Yüzü" makalesi bulunmaktadır. Bu çalışma, Dünya Ticaret Merkezi’ne yönelik bir saldırı öngörüsü yapmış ve 11 Eylül saldırılarından sonra bu öngörünün yeniden gündeme gelmesine neden olmuştur. Makaleleri, ulusal ve uluslararası platformlarda geniş çapta yayımlanmış ve çeşitli toplantılarda sunulmuştur.

Uluslararası Kuruluşlarla İlişkiler

Deniz Ülke Arıboğan, Uluslararası Çalışmalar Birliği, Uluslararası Çalışmalar Derneği ve Siyasi İlimler Türk Derneği gibi önemli kuruluşların aktif bir üyesidir. Ayrıca, ISA/CISS başkan yardımcılığı gibi üst düzey görevlerde bulunarak uluslararası ilişkilerdeki önemli katkılarını sürdürmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye'nin ilk olimpiyat yüzme finalisti Kuzey Tunçelli oldu

Türkiye'nin ilk olimpiyat yüzme finalisti Kuzey Tunçelli oldu