Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Çetin Öztürk Kimdir? Çetin Öztürk kaç yaşındadır?

Çetin Öztürk Kimdir? Çetin Öztürk kaç yaşındadır?

Galatasaray Spor Kulübü, Başkan Danışmanı görevine Çetin Öztürk'ü atadı. Bu önemli gelişmenin ardından, Çetin Öztürk kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir gibi sorular gündeme geldi. İşte Çetin Öztürk hakkında merak edilen tüm detaylar...

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çetin Öztürk Kimdir? Çetin Öztürk kaç yaşındadır?
KAYNAK: Haber Merkezi

Galatasaray Spor Kulübü, Başkan Danışmanı görevine Çetin Öztürk'ü atadı. Bu önemli gelişmenin ardından, Çetin Öztürk kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir gibi sorular gündeme geldi. İşte Çetin Öztürk hakkında merak edilen tüm detaylar...

Çetin Öztürk Kimdir?

Çetin Öztürk, 1964 yılında İstanbul'da doğmuş bir sporcu, iş insanı ve girişimcidir. Yugoslavya'nın Novipazar bölgesinden gelen bir anne ve Malatya-Hekimhan bölgesinden gelen bir babanın üçüncü çocuğu olarak dünyaya gelmiştir.

Spor Kariyeri

6 yaşında spora başlayan Öztürk, 100 metre kurbağalama branşında Türkiye birincisi olup Türkiye rekorunu kırmıştır. Yüzme sporundaki başarısının ardından, 1977 yılında kürek sporuna yönelmiş ve 1978 yılında tek çifte minik erkeklerde İstanbul ve Türkiye Şampiyonu olmuştur. Aynı dönemde Galatasaray Yıldız Futbol Takımı'nda da forma giymiştir.

Eğitim ve Erken Kariyer

Esentepe Ortaokulu'nu bitirdikten sonra, Beyoğlu Ticaret Lisesi'ni derece ile tamamlayan Öztürk, 1982 yılında Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi'ne kaydolmuştur. Spor kariyerinin yanı sıra, 1983 yılında Şan Tiyatrosu'nun muhasebe bölümünde çalışmaya başlamış ve Egemen Bostancı'nın projelerinde yer almıştır.

İş Hayatı ve Girişimcilik

1985 yılında Egemen Bostancı ve Günay Tuncel ile birlikte Türkiye'nin en büyük gece kulübü olan Stüdyo 54'ün yöneticiliğini üstlenmiştir. 1986 yılında ağabeyi Metin Öztürk ile birlikte Sigortacı Gazetesi'ni kurarak gazeteciliğe adım atmıştır. 1989 yılında yat ve tekneler için paslanmaz çelik malzeme üretimi yapan bir şirket kurmuş, ancak 1991 Körfez Krizi nedeniyle iflas etmiştir.

Sigorta ve Asistans Sektörü

1992'de tekrar Sigortacı Gazetesi'ne dönen Öztürk, 1999 yılında Türkiye'nin ilk yerli asistans şirketi olan Assist Line'ı kurmuştur. Assist Line, Türkiye'de sigorta sektöründe asistans hizmetlerini başlatmış ve Boyner Grubu'nun "Yedekleme" kartına hizmet vermiştir. Ayrıca, Boyner Grubu'nun yanı sıra sigorta şirketlerine de çeşitli hizmetler sunmuştur.

Kürek Federasyonu ve Uluslararası Başarılar

2000 yılında Türkiye Kürek Federasyonu Başkanlığı'na seçilen Öztürk, kulüpler ve sporcuların sayısını artırmış ve Türkiye'yi uluslararası alanda başarıyla temsil etmiştir. Balkan Ülkeleri Kürek Birliği Başkanlığı görevini de yürütmüştür.

Yayıncılık ve Dijital Medya

2003 yılında Çağrı Destek ve Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.'yi kurmuş ve 2010 yılında Novi Medya Merkezi İletişim ve Yayıncılık A.Ş. olarak yeniden yapılandırmıştır. Eczacı Dergisi ve BizimEczacı dergilerini yayınlamış, ayrıca e-mümessil adıyla bir elektronik mümessillik sistemi geliştirmiştir.

Sosyal ve Spor Aktiviteleri

Galatasaray Spor Kulübü'nde Sicil Kurulu Genel Sekreterliği yapmış olan Öztürk, Japon savaş sanatlarında da önemli dereceler elde etmiştir. 2012 yılında başlayan Aikido'da ikinci dan ve Jodo ile İado branşlarında birinci dan derecelerine sahiptir.

Çetin Öztürk evli mi?

Çetin Öztürk, iki erkek çocuk babası olup, iyi derecede Sırpça ve İngilizce, orta derecede ise İtalyanca bilmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda çanta paniği!

Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda çanta paniği!