Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Genel Aydemir Akbaş Öldü Mü?

Aydemir Akbaş Öldü Mü?

Yeşilçam'ın efsanevi oyuncusu Aydemir Akbaş, evinde baygın bulunarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. 88 yaşındaki Akbaş, hayata veda etti. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Aydemir Akbaş Öldü Mü?
KAYNAK: Haber Merkezi
MUHABİR: Kamer Durdu

Yeşilçam'ın efsanevi oyuncusu Aydemir Akbaş, evinde baygın bulunarak hastaneye kaldırıldı ve yoğun bakıma alındı. 88 yaşındaki Akbaş, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. 

Aydemir Akbaş Öldü Mü?

Aydemir Akbaş'ın yoğun bakımda entübe edildiği öğrenildi. Usta oyuncunun durumu ciddi olsa da hayatta olduğu ve tedavi sürecinin devam ettiği belirtilirken, acı haber geldi. Akbaş, tüm çabalara rağmen vefat etti. Senarist, yönetmen, oyuncu, gazeteci ve spor yazarı Akbaş için çok sayıda baş sağlığı mesajı geldi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, "Yaşamını yitirdiğini üzüntüyle öğrendiğim değerli oyuncu Aydemir Akbaş'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" mesajı yayımladı. Kolon, gırtlak ve bağırsak kanserini yenen Akbaş, Ocak 2023'te kansere tekrar yakalandığını açıklamıştı.

Aydemir Akbaş

Aydemir Akbaş Kimdir? 

3 Mart 1936'da İstanbul'da doğdu. Sinema oyuncusu, yönetmen ve senarist olan Akbaş, İtalyan Lisesi'nde ve Galatasaray Lisesi'nde eğitim gördü. Tiyatroya Gülriz Sururi ve Ayfer Feray gibi isimlerle başlayan Akbaş, birçok önemli oyunda rol aldı. 1964 yılında sinema kariyerine "Keşanlı Ali Destanı" ile adım attı ve Yılmaz Güney’in filmlerinde yer aldı. 127 filmde rol alan Akbaş, 8 film yönetti ve 33 senaryo yazdı. Akbaş, 17 Ağustos 2024'te vefat etti. 

Galatasaray Spor Kulübü, Akbaş'ın ölümünün ardından şu mesajı yayımladı: "Kulübümüzün 7201 sicil numaralı Divan Kurulu Üyesi Aydemir Akbaş’ın vefat haberini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. Galatasaraylı kimliğini her zaman ve her yerde vurgulayan usta oyuncu Aydemir Akbaş’a, Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz."

Aydemir Akbaş 2

Cenazesi Yarın Kaldırılacak 

Akbaş'ın cenazesi, 18 Ağustos 2024 Pazar günü saat 11.00'de Galatasaray Lisesi'nde düzenlenecek olan anma töreni sonrası Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından Feriköy Mezarlığı’nda defnedilecek. Akbaş Ailesi, saat 19.00’da da Point Otel Barbaros’ta taziyeleri kabul edecek. 

Aydemir Akbaş 3

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tarıkhan Çetiner kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Tarıkhan Çetiner kimdir? Nereli? Kaç yaşında?