Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Genel Antalya Altın Portakal Film Festivali Ne Zaman? Altın Portakal Film Festivali Başvuruları Ne Zaman?

Antalya Altın Portakal Film Festivali Ne Zaman? Altın Portakal Film Festivali Başvuruları Ne Zaman?

Geçtiğimiz yıl iptal edilen Altın Portakal Film Festivali bu yıl kaldığı yerden devam edecek. Antalya Altın Portakal Film Festivali Ne Zaman? Altın Portakal Film Festivali Başvuruları Ne Zaman? İşte detaylar.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Antalya Altın Portakal Film Festivali Ne Zaman? Altın Portakal Film Festivali Başvuruları Ne Zaman?
MUHABİR: Kamer Durdu

Geçtiğimiz yıl Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 60. Altın Portakal Film Festivali'nin iptal edildiğini duyurmuştu. Yönetmen Nejla Demirci'nin "Kanun Hükmü" isimli belgeselinin festival seçkisinden çıkarılmasıyla başlayan tartışmaların ardından sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Böcek, "Festivalimizi bizim dışımızda oluşan ve oluşturulan süreç sebebiyle iptal ettiğimizi tüm sinemaseverlere üzülerek bildiriyorum" demişti. Muhittin Böcek, tartışmalara yol açan festivalin bu sene kaldığı yerden devam edeceğini açıklanmıştı. Detaylar belli olmaya başladı.

Antalya Altın Portakal Film Festivali: Büyük Yarışma İçin Geri Sayım Başladı

29 Temmuz 2024'te başlayacak olan Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin yarışmalı bölüm başvuruları için geri sayım başladı. Sinemacılara ve sinema emekçilerine büyük destek sağlamayı amaçlayan festival, bu yıl toplamda 5 milyon TL'lik ödül dağıtacak.

Festival Tarihleri ve Jüri Başkanı

Festival, 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ulusal Film Yarışması bölümünün jüri başkanlığını ise ünlü yönetmen ve senarist Ferzan Özpetek üstlenecek. Özpetek, filmleriyle ulusal ve uluslararası alanda birçok ödül kazanmış ve 2018 yılında Altın Portakal’dan yaşam boyu onur ödülü almış bir usta sinemacı olarak tanınıyor.

Sinema Emekçilerine Büyük Destek

Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasının gelişimine katkı sağlamak ve sinema emekçilerini desteklemek amacıyla toplamda 5 milyon TL'lik ödül bütçesiyle dikkat çekti.

Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Sanat Direktörü Kim?

Muhittin Böcek sanat direktörünün kim olacağını da açıkladı. Böcek,¨Kıymetli vatandaşlarımız, değerli Antalyalılar; Türkiye’nin en önemi sinema festivali ve Antalya’mızın da gururu olan Antalya Altın Portakal Film Festivali bu yıl 5-12 Ekim 2024 tarihleri arasında belediyemizin ev sahipliğinde gerçekleştirilecektir. Ulusal ve uluslararası alanda festivalimiz ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu yıl festivalimizin sanat direktörlüğünü Sayın Deniz Yavuz yürütecektir. Tüm sinemaseverleri, sinemanın ışığı altında festivalimizde buluşmaya davet ediyorum” diyerek bu sene 60’ıncısı gerçekleşecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali için tarih verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzmandan yaz ishali uyarısı! Yaz ishali neden olur? Belirtileri neler?

Uzmandan yaz ishali uyarısı! Yaz ishali neden olur? Belirtileri neler?