Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Genel Ahmet Şık kimdir? Ahmet Şık'a kim saldırdı?

Ahmet Şık kimdir? Ahmet Şık'a kim saldırdı?

2 Dakika
OKUNMA SÃœRESÄ°
Ahmet Şık kimdir? Ahmet Şık'a kim saldırdı?
KAYNAK: Haber Merkezi

Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda Ahmet Şık, kürsüde yaptığı konuşma sırasında darp edildi.

Ahmet Şık kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Ahmet Şık, 10 Mayıs 1970'te Adana'da doÄŸdu. 

Gazetecilik kariyerine İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünden mezun olduktan sonra başladı. Şık, mesleğe ilk adımını Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak attı. 1991-2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazetelerinde muhabir olarak çalıştı. Ayrıca, Nokta dergisinde ve Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak görev aldı.

Ahmet Şık, Gülen Cemaati'nin kamu kurumlarındaki gizli örgütlenmesini araştırması nedeniyle yargılandı ve bu durum kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Şık, Radikal gazetesinde çalışma arkadaşı Ertuğrul Mavioğlu ile birlikte yazdığı 'Kontrgerilla ve Ergenekon'u Anlama Kılavuzu' kitabı nedeniyle de yargılandı ancak 2011 yılında beraat etti.

3 Mart 2011'de, Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan Şık, hazırladığı ve 'İmamın Ordusu' adını vermeyi düşündüğü kitabı nedeniyle gözaltına alındı. 6 Mart 2011'de 'Ergenekon terör örgütüne üye olma' suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi. 12 Mart 2012'de tahliye edilen Ahmet Şık, cezaevinden çıktıktan sonra bu sürece dair sert eleştirilerde bulundu.

Ahmet Şık siyasi kariyeri

Ahmet Şık, 2018 yılında Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) İstanbul milletvekili olarak seçildi. Ancak 4 Mayıs 2020'de HDP'den istifa etti. 19 Nisan 2021'de ise Türkiye İşçi Partisi'ne (TİP) katıldı ve siyasi kariyerine bu parti bünyesinde devam etti.

Şık, birçok kez yargılandı ve tutuklandı. Özellikle, 2016 yılı sonlarında sosyal medya paylaşımları nedeniyle terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla gözaltına alındı. 9 Mart 2018'de görülen davada ise Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu ile birlikte tahliye edildi.

Ahmet Şık Kimdir Ahmet Şık'a Kim Saldırdı  2

Ahmet Şık'a kim saldırdı? 

Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliÄŸinin düşürülmesiyle ilgili olaÄŸanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda, tansiyonun yükselmesi sonucu mecliste kavga çıktı. Türkiye İşçi Partisi (TÄ°P) Ä°stanbul Milletvekili Ahmet Şık, kürsüde yaptığı konuÅŸma sırasında AK Parti sıralarına dönerek 'Utanmanız yok' dedi. 

Ahmet Şık'a yumruklu saldırı

Ahmet Şık'ın bu sözlerinin ardından, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan kürsüdeki Şık'a yumruk attı. Bunun üzerine mecliste tansiyon iyice yükseldi ve diğer milletvekilleri arasında yumruklu kavga başladı. Yaklaşık 5 dakika süren bu gerginlik sonucunda, birleşime 45 dakika ara verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Antalya Aksu’da Zeytinlik Alanda Yangın: Evlere Ulaşmadan Söndürüldü

Antalya Aksu’da Zeytinlik Alanda Yangın: Evlere Ulaşmadan Söndürüldü