Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Sağlık BAKAN'DAN DOKTORA ŞİDDETE GEÇ KINAMA

BAKAN'DAN DOKTORA ŞİDDETE GEÇ KINAMA

Van'da hekime şiddet uygulayan 2 zanlının gözaltına alındığını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Bir uzmana saygısızlık, hekime şiddet asla bağışlanamaz"

BAKAN'DAN DOKTORA ŞİDDETE GEÇ KINAMA 1
/ 3
Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde görevli Ortopedi Asistanı Dr. Halil İbrahim Ulusal, hasta yakınları tarafından darp edilmişti. 
BAKAN'DAN DOKTORA ŞİDDETE GEÇ KINAMA 2
/ 3
Sağlık Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, olayı kınamıştı.
BAKAN'DAN DOKTORA ŞİDDETE GEÇ KINAMA 3
/ 3
Bakan Koca da akşam saatlerinde açıklama yaptı.

Van'da bir hekime şiddet uygulayan 2 zanlının gözaltına alındığını duyuran Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Van'da Dursun Odabaş Tıp Merkezi'nde yaşanan şiddet olayında bir hekimin yaralandığını belirterek, "Olay, acil serviste bir hastaya müdahale edilirken, hasta ile bir hasta yakınının tıbbi bir konuda hekimden daha fazlasını biliyormuşçasına tavır almasıyla başlayıp, şiddete dönüştü. Bir uzmana saygısızlık, hekime şiddet asla bağışlanamaz. Şu an, hukuken 'zanlı' sıfatını taşıyan 2 kişi gözaltına alınmıştır. İfadeleri alındıktan sonra tutuklama talebiyle savcılığa sevk edilmelerini bekliyoruz. Sağlık camiası adına hekim arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU? 
Olay, dün öğle saatlerinde meydana gelmişti. Alınan bilgiye göre, elinde kesik olan bir hasta başvurduğu hastanenin acil servisinde ortopedi asistanı Dr. Ulusal tarafından ilk müdahalesi yapılmıştı. Hastanın kesilen eline dikiş yaptığı sırada hasta yakınları tarafından darp edilen Dr. Ulusal'ın bir omuzunda hem kırık hem çıkık, diğer omuzunda ise çıkık olmuştu. Doktor darp sonrası yoğun bakımda tedavi altına alınırken, 2 saldırgan ise gözaltına alınmıştı. 
Konuya ilişkin açıklama yapan Sağlık Sen Van Şube Başkanı Hikmet Bilgin, "Asistanımızın şu anda yoğun bakımdaki tedavisi devam etmektedir. Böyle menfur olayların yaşanması son derece üzücü. Bunu yapanı şiddetle, nefretle kınıyoruz" demişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Erdoğan Prens Edward'ı kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Prens Edward'ı kabul etti