Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Galeriler Kültür Sanat Köy duvarlarındaki rengarenk sanat

Köy duvarlarındaki rengarenk sanat

Germiyan Köyü'nde yaşayan 61 yaşındaki sanatsever Nuran Erden, köyün sokaklarını rengarenk resimlerle donatarak turizme katkı sağlıyor. Trakya Üniversitesi Halı Dokumacılığı bölümünden mezun olan Erden, çiftçilikle uğraştığı zamanlarda boş zamanlarını resim yaparak değerlendiriyor.

Köy duvarlarındaki rengarenk sanat 1
/ 7
Germiyan Köyü'nde yaşayan 61 yaşındaki sanatsever Nuran Erden, köyün sokaklarını rengarenk resimlerle donatarak turizme katkı sağlıyor. Trakya Üniversitesi Halı Dokumacılığı bölümünden mezun olan Erden, çiftçilikle uğraştığı zamanlarda boş zamanlarını resim yaparak değerlendiriyor. İlkokul yıllarından beri resimle iç içe olan Erden, evindeki sandalyelerden başlayarak köyün duvarlarına kadar uzanan bir resim aşkına sahip.
Köy duvarlarındaki rengarenk sanat 2
/ 7
Sanatın Gücü Sosyal medyada çizdiği resimlerin milyonlarca kişi tarafından görüntülendiğini öğrenen Erden, köyünü daha da renklendirmek amacıyla komşularının evlerine de resimler çizmeye başladı. Aldığı olumsuz tepkilere rağmen kararlılığını sürdüren Erden, köyünü güzelleştirerek turistlerin ilgisini çekmeyi başardı. Çeşme'nin en eski Türk köylerinden biri olan Germiyan köyü, Nuran Erden'in sanatı sayesinde adını duyurmaya başladı.
Köy duvarlarındaki rengarenk sanat 3
/ 7
Toplumsal Katkı Erden, resimlerini sosyal medyada paylaşan kişilerin sayesinde ün kazandığını belirtti. Çekilen fotoğrafların binlerce beğeni aldığını söyleyen sanatçı, böylece köyüne birçok ziyaretçi çekmeyi başardıklarını ifade etti. Ayrıca, köy halkı da Erden'in çizdiği resimlerle gurur duyuyor ve köylerinin rengarenk bir atmosfere büründüğünü belirtiyor.
Köy duvarlarındaki rengarenk sanat 4
/ 7
İlgi Çeken Sanatçı Nuran Erden, çizimlerinin sosyal medyada büyük ilgi görmesinin sanatın gücü olduğunu vurgulayarak, insanlara hayallerini gerçekleştirmeleri için cesaret veriyor. Komşuları da Erden'in emeklerini takdir ederek, köylerinin turistik açıdan daha çekici hale geldiğini ve yabancı turistlerin resimleri görmek için köylerini ziyaret ettiğini belirtiyorlar.
Köy duvarlarındaki rengarenk sanat 5
/ 7
Köy Halkının Memnuniyeti Nuran Erden'in çizdiği resimlerin köyü güzelleştirdiğini söyleyen komşusu Nazmiye Ören, “Nuran’ın çizdiği resimler çok güzel. O resim çizmeyi çok seviyor. Köyümüzü renklendiriyor. Bunları yapmak kolay değil. Çok eziyet çekti, çok emek verdi resim çizmek için ama en sonunda köyün girişi çiçeklendi. Yabancı turistler de resimleri görmek için köye geliyor. Bu bizi çok memnun ediyor” diye konuştu.
Köy duvarlarındaki rengarenk sanat 6
/ 7
Köyün Değişimi Yıldıray Er ise “Köyümüz rengarenk oldu. O ne hissediyorsa onu çiziyor. Çok güzel bir şey. Köyümüzün rengarenk olması içimizi açıyor” dedi. Bu değişim, sadece köy halkını değil, ziyaretçileri de olumlu bir şekilde etkilemiş gibi görünüyor.
Köy duvarlarındaki rengarenk sanat 7
/ 7
Sonuç ve Gelecek Planları Nuran Erden'in çizimleri, sadece köyünü güzelleştirmekle kalmayıp aynı zamanda sosyal medya üzerinden geniş kitlelere ulaşarak turistik bir cazibe merkezi haline gelmesini sağladı. Erden, gelecekte köylerine bir kafe açma planları yaparken, sanatının etkisiyle toplumda pozitif bir değişim yaratmanın gururunu yaşıyor.

KAYNAK:İHA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kahramanmaraş ayva hasadı ve ihracata hazır!

Kahramanmaraş ayva hasadı ve ihracata hazır!