Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Emlak / Personel Eskişehir Odunpazarı İlçesi'nde 955,66 m² icradan satılık otel ve cafe

Eskişehir Odunpazarı İlçesi'nde 955,66 m² icradan satılık otel ve cafe

Eskişehir Odunpazarı İlçesi'nde 955,66 m² icradan satılık otel ve cafe için haberimizi okumaya devam edin...

10 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eskişehir Odunpazarı İlçesi'nde 955,66 m² icradan satılık otel ve cafe

Eskişehir İli Odunpazarı İlçesi'nde 955,66 m² otel ve cafe icradan satılıktır. İlanın detaylarını ilan.gov.tr'den bulabilirsiniz. Kısaca ilan detayı şöyle:

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, bulunduğu yer, kıymeti ve önemli özellikleri:

Eskişehir İli, Odunpazarı İlçesi, İstiklal Mahallesi, Porsuk Bulvarı Mevkii, 13193 ada, 16 parselde,
yüzölçümü 340,03 m2, 123 / 178 arsa paylı, ana taşınmaz niteliği Karkas Bina ve Arsası, Zemin-1.-2.-3.-4. kat, bağımsız bölüm No:2 olan İşyeri oteldir. Adalar Otelcilik Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adına tam hisse ile kayıtlıdır.
Tapu kaydında; 07.07.2009 tarihli yönetim planı beyanı bulunmaktadır.
Adresi: İstiklal Mahallesi Adalar Sokak No:2 Odunpazarı / Eskişehir
İmar durumu: Odunpazarı Belediye Başkanlığı İmar Müdürlüğünden 02.05.2023 tarihinde alınan şifahi bilgiye göre; İstiklal Mahallesi, 13193 ada, 16 parsel, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında bitişik nizam altı kat (B-6) ticaret ve konut alanına isabet etmektedir.
Taşınmazın bulunduğu bölgenin özellikleri: Taşınmazın bulunduğu parsel, Porsuk Çayına 15 m, Şair Fuzuli Caddesine 57 m, İsmet İnönü-1 Caddesine 72 m, İki Eylül Caddesine 155 m, Eskişehir Subay Orduevine 168 m, Esnaf Sarayına 270 m, Kanatlı Alışveriş Merkezine 300 m, M.K. Atatürk Caddesine 434 m, Espark Alışveriş Merkezine 742 m, Tren Garına 792 m, Odunpazarı Belediyesine 2.370 m, Otogara 3.090 m ve Eskişehir Valiliğine 670 m yaklaşık kuş uçuşu mesafededir.
Taşınmazın bulunduğu bölge, Eskişehir’in imar alanında gelişmiş bölgesindedir. Taşınmazın üzerinde yer aldığı ve Adalar olarak adlandırılan bölge, özellikle kafe tarzında olan ticari işletmelerin ve ticari faaliyet alanlarının yoğun olduğu bir bölgedir. Taşınmazın bulunduğu Porsuk Sokak (Porsuk Bulvarı) araç trafiğine kapalı olup, kentin yaya ticaret aksı olarak kullanılan yoldur. Taşınmaz kent ana merkezinde yer almaktadır. Taşınmazın kuzeyinde yer alan İsmet İnönü-1 Caddesi, Eskişehir’in merkezinde, dükkanların, alışveriş mağazalarının, bankaların vb. bulunduğu yerleşmiş, en eski caddelerden biridir. Eskişehir’de tramvay hattının doktorlar durağının bu caddede oluşturulmuş olması
nedeniyle tamamen alışveriş ve ticaret özelliği taşıdığından, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi tarafından alınan kararla trafiğe kapalı bir yoldur. Yapılaşmanın yoğunlukta olduğu bölgede, sosyal ihtiyaçların yürüme mesafesiyle karşılanabildiği konumdadır. Orta ve üst düzey gelir grubuna sahip insanların yaşadığı/işyerlerinin bulunduğu bir bölgedir. Ulaşım, parselin kuzeyinde bulunan İsmet İnönü1 Caddesi üzerinden geçen tramvay ile sağlanmaktadır. Çevresindeki adalar bitişik nizam altı kat ve dört kat ticaret alanlarına, Porsuk Nehri karşısında yer alan adalar bitişik nizam sekiz kat ticaret alanlarına isabet etmektedir. Belediye, doğalgaz ve elektrik hizmetlerinden yararlanmaktadır.
Taşınmazın özellikleri: Taşınmaz, Porsuk Sokak ve Adalar Sokak köşesinde konumlu bulunduğu, bodrum+zemin+5+teras katlı betonarme karkas binanın zemin, 1, 2, 3 ve 4. katında, kat irtifakı onaylı (tadilat) mimari projesine göre 955,66 m2.alanlı oteldir. Odunpazarı Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğünden temin edilen kat irtifakı onaylı (tadilat) mimari projesinde binanın 5. ve teras katında yer
alan alanlarla ilgili kat mülkiyetinin kurulmadığı, ana taşınmazda 07.07.2009 tarihli yönetim planı sonrasında binanın 5. ve teras katında herhangi bir bağımsız bölümün bulunmadığı, binanın zemin katında 1 no.lu bağımsız bölümün iş yeri, zemin, 1, 2, 3, 4. katında 2 no.lu bağımsız bölümün işyeri otel, zemin Sayfa 4 / 6katında 3 no.lu bağımsız bölümün işyeri, bodrum katında 4 no.lu bağımsız bölümün 4 no.lu işyeri gazino olarak tescil edildiği belirlenmiştir. Proje harici yapılan imalatlara ait tadilat projesine ulaşılamamıştır. Yerinde ve projesinde yapılan incelemede; incelenen işyeri otel niteliğindeki taşınmaz, bulunduğu binanın bodrum, zemin, 1, 2, 3, 4, 5. ve teras katıyla bir bütün olarak kullanılmaktadır.
Taşınmazın bulunduğu binanın dış cephesi boyalıdır. Dış cephede yer alan pencereler ve balkon çıkış
kapılarında ahşap panjur bulunmaktadır. Taşınmaz, Porsuk Sokak ve Adalar Sokağa bakmakta olup,
kuzey-doğu cephelidir. Otel, toplamda 31 odalıdır. 10 adet single oda, 10 adet standart oda, 10 adet süit oda ve 1 adet aile odası bulunmaktadır.
Zemin kat: Kat irtifakı onaylı mimari projesine göre zemin katta; 1 no.lu bağımsız bölüm dükkan (kıymet takdirine konu diğer taşınmaz), 3 no.lu bağımsız bölüm dükkan (cafe olarak kullanılan) ve kıymet takdirine konu 2 no.lu bağımsız bölüm işyeri otel bulunmaktadır. Zemin kat, binanın 1 no.lu bağımsız bölümü dükkan ile birlikte resepsiyon ile lobi ve zemin katta yer alan ve cafe olarak kullanılan işyerine geçiş olarak kullanılmaktadır. Otel giriş kapısı fotoselli cam kapıdır. Giriş kapısı çevresi ve zemini mermer kaplıdır. Bina içi ana merdivenin ortasında asansör yer almaktadır. Resepsiyon ve lobide zemin mermer kaplama, duvarlar kağıt kaplamadır. Resepsiyon arkasında yer alan ve bir no.lu bağımsız bölüme ait merdivenlerle binanın bodrum ve birinci katına ulaşılabilmektedir. Resepsiyon ve lobinin sağ tarafında bulunan ana merdivenlerle ise binanın diğer katlarına ulaşılabilmektedir. Merdivenlerin tamamı mermer kaplamadır.
Bodrum kat: Kat irtifakı onaylı mimari projesine göre bodrum katta kazan dairesi, 4 no.lu
bağımsız bölüm dükkan ve ek-1 hizmet alanı bulunmaktadır. Ancak yerinde yapılan incelemede, bodrum katta bulunan alanların kullanım durumuna göre değiştirilerek kazan dairesinin, kazan dairesi, arıtma odası, otel personeline ait soyunma odaları olarak kullanıldığı, 4 no.lu bağımsız bölüm işyeri gazinonun ise otel ve 3 no.lu bağımsız bölüm dükkanın (cafe) ortak mutfağı olarak kullanılmaktadır. Mahaller arasında yer alan kat zeminleri mermer kaplamadır. Diğer zeminler ise seramik kaplanmıştır. Kazan dairesinde boyler, su arıtma cihazı ve sokak çıkışlı cebri havalandırma sistemi bulunmaktadır. Kapısı demir doğramadır. Arıtma odası ve personel odalarında duvarlar seramik kaplı olup, personel odalarında tuvalet-duş ve soyunma bölümü yer almaktadır. Tuvaletlerde ayaklı lavabo, klozet ve duş bataryası mevcuttur. Kapıları panel kapıdır. Merdiven altı kiler olarak kullanılmaktadır. Ortak mutfak zemini ve duvarlar seramik kaplama, tavanı asma tavan olup içerisinde endüstriyel mutfak malzemeleri
bulunmaktadır. Mutfak içerisinde bulunan bulaşıkhane zemini ve duvarlar seramik kaplama olup, tavanı
alçıpan plakalarla kapatılmıştır.
1. kat: Kat irtifakı onaylı mimari projesine göre birinci katta 1 no.lu bağımsız bölüm dükkan (kıymet takdirine konu diğer taşınmaz) ve kıymet takdirine konu 2 no.lu bağımsız bölüm işyeri otel bulunmaktadır. Birinci kat sigara içilmeyen kat olarak adlandırılmıştır. Katta 6 adet oda (2 adet standart, 2 adet single ve 2 adet suit), kat holünde housekeeping (temizlik) dolapları ve oturma bölümü bulunmaktadır. Odaların zemini halı kaplama, banyo zemin ve duvarları seramik kaplamadır. Odalarda
bulunan balkonlarda zeminler seramik kaplama olup, korkulukları ferforje demir doğramadır. Oda duvarları kağıt kaplanmıştır. Single odalarda bulunan banyolarda duşakabin, duş bataryası, gömme rezervuarlı asma klozet, dolaplı lavabo ve ayna, standart odalarda krom-nikel kaplı çekmece üzeri Hilton lavabo ve ayna, süit odalarda jakuzi mevcuttur. Kapıları panel kapı, pencereleri p.v.c. doğramadır. Tüm odalarda televizyon, duvar tipi klima, kıymetli eşya kasası, valizlik, en az bir sandalye ya da koltuk, banyolarda saç kurutma makinası bulunmaktadır. Petekleri panel radyatördür.
2. kat: Kat irtifakı onaylı mimari projesine göre ikinci katta kıymet takdirine konu 2 no.lu bağımsız bölüm işyeri otel bulunmaktadır. İkinci kat sigara içilmeyen kat olarak adlandırılmıştır. Katta 7 adet oda (2 standart, 2 adet single, 2 adet suit ve 1 adet aile odası), kat holünde housekeeping (temizlik) dolapları ve oturma bölümü bulunmaktadır. Odaların zemini halı kaplama, banyo zemin ve duvarları seramik kaplamadır. Odalarda bulunan balkonlarda zeminler seramik kaplama olup, korkulukları ferforje demir doğramadır. Oda duvarları kağıt kaplanmıştır. Single odalarda bulunan banyolarda duşakabin, duş bataryası, gömme rezervuarlı asma klozet, dolaplı lavabo ve ayna, standart odalarda krom-nikel kaplı çekmece üzeri Hilton lavabo ve ayna, süit odalarda ve aile odasında jakuzi mevcuttur. Kapıları panel kapı, pencereleri p.v.c. doğramadır. Tüm odalarda televizyon, duvar tipi klima, kıymetli eşya kasası, valizlik, en az bir sandalye ya da koltuk, banyolarda saç kurutma makinası bulunmaktadır. Petekleri panel radyatördür.
3. kat: Kat irtifakı onaylı mimari projesine göre üçüncü katta kıymet takdirine konu 2 no.lu bağımsız bölüm işyeri otel bulunmaktadır. Katta 6 adet oda (2 adet standart, 2 adet single ve 2 adet suit), kat holünde housekeeping (temizlik) dolapları ve oturma bölümü bulunmaktadır. Kat holü ve odalar, diğer katlara benzer şekilde dizayn edilmiştir. Üçüncü kattan 1 no.lu bağımsız bölüm dükkan (kıymet takdirine konu diğer taşınmaz) üzerinde bulunan terasa çıkılmaktadır. Terasta jeneratöre ulaşımın sağlandığı demir doğrama merdivenler bulunmaktadır. Zemini seramik kaplama, korkulukları ferforje demir doğramadır.Terasın bir bölümü polikarbon levhalar ile kapatılmıştır.
4. kat: Kat irtifakı onaylı mimari projesine göre dördüncü katta kıymet takdirine konu 2 no.lu bağımsız bölüm işyeri otel bulunmaktadır. Katta 6 adet oda (2 adet standart, 2 adet single ve 2 adet suit), kat holünde housekeeping (temizlik) dolapları ve oturma bölümü bulunmaktadır. Kat holü ve odalar, diğer katlara benzer şekilde dizayn edilmiştir.
5. kat: Kat irtifakı onaylı mimari projesinde bu kat bulunmamaktadır. Katın tamamı işyeri otel olarak kullanılmaktadır. Katta 6 adet oda (2 adet standart, 2 adet single ve 2 adet suit) ve terasa ait mutfak, kat holünde housekeeping (temizlik) dolapları ve oturma bölümü bulunmaktadır. Kat holü ve odalar, diğer katlara benzer şekilde dizayn edilmiştir. Mutfakta zemin ve duvarlar seramik kaplama olup, mutfak içerisinde endüstriyel mutfak ekipmanları yer almaktadır.
Otelde odaların bulunduğu tüm katlarda hol zeminleri halı kaplama, duvarları kağıt kaplama olup, koridorlarda yangın algılama ve ihbar sistemi, duman dedektörü, koridorlarda ve tüm ortak mekanlarda
güvenlik kameraları bulunmaktadır. Kat irtifakı onaylı mimari projesine göre zemin ve birinci katta yer alan 1 no.lu bağımsız bölüm dükkan (kıymet takdirine konu diğer taşınmaz) üzerinde bulunan alan teras olarak görünmesine rağmen, ikinci katta 200 numaralı aile odası, üçüncü katta teras sonrasında jeneratör odasına çıkışın sağlandığı demir doğrama merdivenler bulunmaktadır.
Teras kat: Kat irtifakı onaylı mimari projesinde bu kat bulunmamaktadır. Katın tamamı işyeri otelin restoran ve kahvaltı salonu olarak kullanılmaktadır. Restoran ve kahvaltı bölümünde yaklaşık 125,00 m2.olarak ölçülen alanın çevresi alüminyum doğrama cam balkon, çatısı ise demir doğrama profil üzeri polikarbon levhalar ile kapatılmıştır. Zeminleri p.v.c. kaplamadır. Bar arkasında mermer tezgahlı alt mutfak dolabı, alın seramiği ve batarya bulunmaktadır. Kullanım durumuna göre çay ve yiyecek servislerinin yapıldığı büfeler yer almaktadır. Restoran bölümünün arka koridorunda iki adet tuvalet, asansörün sağ tarafında asansör dairesine çıkış merdivenleri, solunda yangın merdivenine çıkış bulunmaktadır. Tuvaletlerde zemin ve duvarlar seramik kaplama olup, mermer tezgahlı Hilton lavabolu alt dolap, gömme rezervuarlı asma klozet bulunmaktadır. Tuvalet kapıları panel kapıdır. Açık terasta zeminler seramik kaplama olup, teras korkulukları alüminyum doğrama cam korkuluktur. Dış cephede açılır kapanır tentelerin yerleştirildiği gözlemlenmiştir. Kıymet takdirine esas taşınmaz, 7 duraklı makine daireli asansörlü, paratoneri bulunan, merkezi doğalgazlı ısıtma sistemi ile ısıtmanın sağlandığı, odalarda duvar tipi split klimaların montajlı olduğu, lobi ve teras kahvaltı salonunda salon tipi split klimaların montajlı olduğu, kazan ısıtma sistemine entegre sıcak su üretici boyler ile tüm birimlere sıcak su tesisatının montajlı olduğu, kazan dairesi havalandırmalarının spiro kanala montajlı kanal tipi aspiratör ile yapıldığı taşınmazdır. Taşınmazda 110 KVA Gücünde 110 cm x 305 cm x 200 cm boyutlarında aktif ve 149 çalışma saatinde jeneratör bulunakta olup, odalarda tüm aydınlatma, elektrik sistemleri ve klimayı kontrol etmek için oda içindeki akıllı kart (rfıd kart, enerji saver sistemi) kullanılmaktadır. Bağımsız bölümün içinde yer aldığı toplam 1.425 m2.alanlı binaya ait inşaat ruhsatnamesi zemin+4 kat için düzenlenmiş olup, 29.12.1975 tarih 18/30 numaralıdır. Taşınmazın bulunduğu binada yer alan toplam 136,00 m2.alanlı ilave teras kat için 01.11.1976 tarih 22/10 numaralı inşaat ruhsatnamesi düzenlenmiştir. Zemin+4 kattan oluşan toplam beş (üzeri çizilerek dört yazılmıştır.) kat katlı binada 1, 2, 3 ve 4. katlara ait olduğu notu düşülerek 28 odadan oluşan toplam 1.171,00 m2 alanlı otel için 30.03.1977 tarih 2/34 numaralı yapı kullanma izin kağıdı düzenlenmiştir. Bu belge üzerinde 10.06.2009 tarihli toplam 3 işyeri 1 otel yazısı bulunmaktadır. Zemin+4 kattan oluşan toplam beş kat katlı binada 254,00 m2.alanlı gazino için ise, 09.09.1977 tarih 6/21 numaralı yapı kullanma izin kağıdı düzenlenmiştir. Binanın yaşı, genel durumu ve kullanılabilirliği (oturulabilirlik) göz önüne alındığında yıpranma oranının %40 olabileceği kanaatine varılmıştır. Betonarme karkas bina IV. Sınıf C grubu (3 yıldızlı otel) yapı sınıfına girmektedir.
Kıymeti : 60.000.000,00 TL
KDV Oranı : %20
Kaydındaki Şerhler:Tapu kaydında olduğu gibidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TED Koleji sahibi kim?

TED Koleji sahibi kim?