Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Yüksek Mukavemetli Çelik Üretimiyle Yeni Bir Dönem Açılıyor

Yüksek Mukavemetli Çelik Üretimiyle Yeni Bir Dönem Açılıyor

Mersin Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nden bir ekip, yüksek mukavemetli çelik bağlantı elemanları üreterek savunma sanayisinde ve havacılıkta yeni bir dönemi başlatıyor. Profesör Mustafa Taşkın liderliğindeki ekip, yerli üretimin stratejik önemine vurgu yaparken, bu yeni malzemenin geniş kullanım alanlarına da dikkat çekiyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yüksek Mukavemetli Çelik Üretimiyle Yeni Bir Dönem Açılıyor
KAYNAK: İHA

Mersin Üniversitesi (MÜ) Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mustafa Taşkın ve ekibi, yüksek mukavemetli çelik bağlantı elemanlarının üretimini başarıyla gerçekleştirdi. Bu yeni çelik türü, savunma sanayisinden havacılığa kadar geniş bir kullanım alanına sahip.

A W138812 03

Prof.Dr. Mustafa Taşkın: "Yeni Bir Alaşım Geliştirdik"

Prof.Dr. Mustafa Taşkın, beraberindeki akademisyenler ve bir savunma sanayi firmasıyla birlikte gerçekleştirdikleri proje kapsamında, TÜBİTAK 1507 desteğiyle yüksek mukavemetli bağlantı elemanları üretimine odaklandıklarını belirtti. Yeni bir alaşım geliştirdiklerini ve bu alaşımın çeşitli işlemlerden geçerek dünya havacılık standartlarının üzerinde çekme dayanımına sahip olduğunu ifade etti.

A W138812 02

Yüksek Dayanıma Sahip Ürünlerin Önemi

Prof.Dr. Taşkın, ürettikleri çeliğin stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak, bu tür malzemelerin kriz veya ambargo durumlarında dışa bağımlılığı azaltacağını ve yerli üretimin önemini artıracağını belirtti. Ayrıca, havacılık sektöründe kullanılmaya başlandığında fiyatının 50 dolar civarında olacağını dile getirerek, katma değeri yüksek bir ürün elde ettiklerini söyledi.

A W138812 01

Çeşitli Kullanım Alanları

Ürettikleri malzemenin sadece bağlantı elemanları için değil, aynı zamanda zırhlı araçlardan otomotiv sektörüne kadar geniş bir kullanım alanına sahip olduğunu belirten Prof.Dr. Taşkın, bu çelik türünün yerli üretiminin ithalatı azaltacağını ve maliyet açısından da avantajlı olduğunu ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de Operasyon: Ocakçı Holding'in Sahipleri Tutuklandı

İzmir'de Operasyon: Ocakçı Holding'in Sahipleri Tutuklandı