Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ömer Bolat Temmuz ayı iş gücü verilerini değerlendirdi

Ömer Bolat Temmuz ayı iş gücü verilerini değerlendirdi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2024 yılı ikinci çeyrek ekonomik büyümesinin yarısının net mal ve hizmet ihracatından kaynaklandığını belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Ömer Bolat Temmuz ayı iş gücü verilerini değerlendirdi
KAYNAK: İHA

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan temmuz ayı iş gücü verilerini değerlendirdi. Bakan Bolat, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, temmuz ayında işsizlik oranında yaşanan düşüş ve istihdam edilen kişi sayısındaki artışa dikkat çekti. Bolat, Türkiye'nin uyguladığı ekonomi politikalarının somut sonuçlar verdiğini ve bu sonuçların iş gücü piyasasında da gözle görülür bir iyileşme sağladığını ifade etti.

İhracattaki artış büyümeye katkı sağladı

Bakan Bolat, 2024 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 2,5 oranında bir ekonomik büyüme kaydedildiğini, bu büyümenin yarısının net mal ve hizmet ihracatından kaynaklandığını belirtti. Özellikle ihracattaki artış ve ithalattaki azalma eğiliminin istihdama olumlu katkı sağladığını ifade eden Bolat, bu eğilimin yılın geri kalanında da devam etmesini beklediklerini açıkladı.

Ömer Bolat Temmuz ayı iş gücü verilerini değerlendirdi

İşsizlik oranı geriledi

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı, temmuz ayında bir önceki aya göre 0,4 puan azalarak yüzde 8,8 seviyesine geriledi. Bakan Bolat, iş gücü piyasasında elde edilen bu olumlu gelişmelerin, uygulanan ekonomi programlarının doğrudan sonucu olduğunu söyledi. İstihdam oranı ise 0,3 puan artarak yüzde 49,6 seviyesine ulaştı. Bu rakamların Türkiye'nin üretim ve istihdam önceliklerine uygun bir şekilde büyümeye devam ettiğini gösterdiğini vurguladı.

Genç nüfustaki işsizlik oranı azaldı

15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı, bir önceki aya göre 1 puan azalarak yüzde 16,6 seviyesine düştü. Bolat, genç nüfusta işsizliğin azalmasının, istihdam politikalarının başarıya ulaştığını gösterdiğini belirtti. Ayrıca, gençlerin iş gücü piyasasına daha güçlü bir şekilde katılım göstermesi için uygulanan teşviklerin devam edeceğini duyurdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şenol Güneş Trabzonspor'a İmzayı Attı: Hedeflerini Açıkladı

Şenol Güneş Trabzonspor'a İmzayı Attı: Hedeflerini Açıkladı