Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuruları başladı

Engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuruları başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvurularının açıldığını duyurdu. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Engelli ve eski hükümlülere hibe desteği başvuruları başladı
KAYNAK: AA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, engelli ve eski hükümlü vatandaşlara yönelik hibe desteği başvurularının başladığını duyurdu. Başvuruların 6 Aralık tarihine kadar devam edeceğini belirten Işıkhan, bu desteğin engelli ve eski hükümlü vatandaşların iş hayatındaki yerlerini güçlendirmeyi amaçladığını vurguladı.

Öncelik Otizmli Vatandaşların İş Gücüne Katılımına Verilecek

Bakan Işıkhan, hibe desteği başvurularında otizmli bireylerin iş gücüne katılımını teşvik eden projelere öncelik verileceğini belirtti. Bu adımın, engelli vatandaşların istihdamını artırmayı hedeflediğini söyleyen Işıkhan, desteklenen projeler arasında "kendi işini kurma hibe desteği", "mesleki eğitim ve rehabilitasyon kursları" gibi seçeneklerin bulunduğunu ifade etti.

Toplamda 385 Milyon Lira Kaynak Sağlandı

Bakan Işıkhan, son yıllarda verilen hibe desteği miktarına dikkat çekerek, "2014 yılından bu yana 2 bin 746 eski hükümlü vatandaşımıza 109 milyon 968 bin 815 lira, 3 bin 608 engelli vatandaşımıza ise 183 milyon 198 bin 277 lira hibe desteği sağladık. Toplamda 7 bin 237 projeye 385 milyon 897 bin 77 lira kaynak aktardık." şeklinde konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana polisi 32 ruhsatsız silah ele geçirdi

Adana polisi 32 ruhsatsız silah ele geçirdi