Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
HAFİF YAĞMUR
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ünlü çimento devi halka arz için hazırlanıyor

Ünlü çimento devi halka arz için hazırlanıyor

Limak Doğu Anadolu Çimento, Borsa İstanbul'da halka arz için SPK'ya başvuruda bulundu. Sektör devi şirket, yatırımcılara paylarını eşit dağıtacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ünlü çimento devi halka arz için hazırlanıyor

Borsa İstanbul'da halka arz sürecine dahil olan bir diğer şirket Limak Holding'in bünyesinde bulunan Limak Doğu Anadolu Çimento oldu. Limak Çimento, Sermaye Piyasa Kurulu'na (SPK) halka arz başvurusunu gerçekleştirmiş durumda.

Şirket, halka arzda 116.820.300 TL değerindeki paylarını bireysel yatırımcılara eşit dağıtım yöntemiyle sunacak. Halka arz sonrasında şirketin halka açıklık oranı yüzde 31 olarak belirlenmiş. Limak Çimento'nun BIST kodu ve halka arz fiyatı, SPK tarafından onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından netleşecek.

Halka arz süreci, Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde yürütülecek ve yatırımcılar tarafından T1-T2 bakiye kullanılamayacak. Limak Çimento'nun Borsa İstanbul'da "Yıldız Pazar"da işlem görmesi planlanıyor ve talep toplama süreci 2024 yılının ilk döneminde gerçekleştirilecek.

Limak Çimento'nun halka arzla ilgili detayları, SPK onaylı izahnamenin yayınlanmasının ardından belli olacak. Talep toplama tarihleri ve dağıtılacak lot sayısı gibi bilgiler de yine SPK tarafından belirlenecek. Limak Çimento, Limak Holding'in bir parçası olarak 2000 yılında kuruldu ve Türkiye'nin ikinci en büyük klinker kapasitesine sahip bir grup haline geldi. Şu anda sektörde önemli bir konumda olan şirket, 10 adet çimento fabrikası ve 9,6 milyon ton klinker kapasitesi ile faaliyet göstermektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin'de Doktoru Pompalı Tüfekle Vuran Eski Erkek Arkadaş Mahkemede İlk Kez Savunma Yaptı

Mersin'de Doktoru Pompalı Tüfekle Vuran Eski Erkek Arkadaş Mahkemede İlk Kez Savunma Yaptı