Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi 29 Ekim’de Emekliye İkramiye Verilecek Mi 2024? Geçen Yıl Verilmişti

29 Ekim’de Emekliye İkramiye Verilecek Mi 2024? Geçen Yıl Verilmişti

Cumhuriyet'in 100. yılı anısına 2023'te emeklilere verilen 5 bin TL'lik ikramiyenin 2024 yılında tekrar edilip edilmeyeceği, emekliler arasında merak konusu oldu. İşte 29 Ekim’de Emekliye İkramiye Verilecek mi? sorusunun cevabı!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
29 Ekim’de Emekliye İkramiye Verilecek Mi 2024? Geçen Yıl Verilmişti
KAYNAK: Haber Merkezi

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü vesilesiyle 2023 yılında emeklilere verilen 5 bin TL'lik özel ikramiye, bu yıl yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz yıl yapılan ödemelerin ardından, 2024 yılı için bu uygulamanın devam edip etmeyeceğine dair merak uyandırdı. Ancak yapılan açıklamalara göre, 2024 yılı itibarıyla emeklilere bu yıl için ikramiye ödemesi yapılmayacak.

Kimler Emekli İkramiyesi Alabiliyor?

Emekli ikramiyesinden yararlanabilecek kişiler, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklileriyle sınırlı değil. Ayrıca, dul ve yetim maaşı alanlar, yaşlılık parası alanlar, şampiyon sporcular, şehit yakınları, gaziler, terörden zarar gören sivil vatandaşlar ve güvenlik korucuları da bayram ikramiyelerinden faydalanabiliyor. Bu geniş kapsamlı ödeme, birçok farklı grup için maddi destek sağlıyor.

İkramiye İçin Başvuru Gerekiyor Mu?

Emeklilere yapılan bayram ikramiyeleri için herhangi bir başvuru gerekmiyor. Ödemeler, emeklilerin maaş aldıkları hesaplara otomatik olarak yatırılıyor. Ancak, bu süreçte bazı dolandırıcılar, emeklilerle iletişime geçerek kişisel bilgilerini talep edebiliyor. Emeklilerin, bu tür taleplere karşı dikkatli olmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları önem arz ediyor. Herhangi bir işlem yapma zorunluluğu bulunmuyor.

İki Emekli Maaşı Alanlar Ne Yapacak?

Eğer bir kişi, eşinden ve kendi emekliliğinden dolayı iki farklı emekli maaşı alıyorsa, ikramiye yalnızca yüksek aylık oranına sahip dosya üzerinden ödenecek. Bu durumda, iki dosyadan biri baz alınarak tek bir ikramiye verilecek. Böylece, emekliler, iki maaş aldıkları durumda da yalnızca bir ikramiye ödemesi alacaklar.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kocaeli İzmit'te Silahlı Kavga: Abi ve Kardeş Hayatını Kaybetti

Kocaeli İzmit'te Silahlı Kavga: Abi ve Kardeş Hayatını Kaybetti