Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜİK: perakende satış hacmi mayısta yıllık yüzde 28,4 arttı

TÜİK: perakende satış hacmi mayısta yıllık yüzde 28,4 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, mayıs ayında sabit fiyatlarla perakende satış hacmi aylık yüzde 2,1, yıllık yüzde 28,4 arttı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜİK: perakende satış hacmi mayısta yıllık yüzde 28,4 arttı

TÜİK, mayıs ayına ilişkin perakende satış endekslerini bugün yayınladı. Buna göre; sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 28,4 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yıllık yüzde 22,6, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 36,9, otomotiv yakıtı satışları da yüzde 10,9 artış gösterdi.

PERAKENDE SATIŞ HACMİ AYLIK YÜZDE 2,1 ARTTI

Sabit fiyatlarla perakende satış hacmi bir önceki aya göre yüzde 2,1 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 2,5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 2, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 2,2 artış gösterdi.

PERAKENDE CİRO YILLIK YÜZDE 80,7 ARTTI

Cari fiyatlarla perakende ciro, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 80,7 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yıllık yüzde 87,5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 109,7, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 5,1 artış gösterdi.

OTOMOTİV YAKIT SATIŞLARI BİR AYDA YÜZDE 0,9 AZALDI

Cari fiyatlarla perakende ciro bir önceki aya göre de yüzde 4,6 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları cari fiyatlarla yüzde 5,5, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 5,5 artarken otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 0,9 azaldı.

ANKA

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU İST*SMAR EDEN 73 YAŞINDAKİ SANIĞA 8 YIL HAPİS CEZASI

8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU İST*SMAR EDEN 73 YAŞINDAKİ SANIĞA 8 YIL HAPİS CEZASI