Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi TÜBİTAK bursları artırıldı

TÜBİTAK bursları artırıldı

TÜBİTAK, burs miktarlarını artırarak araştırmacılara ve öğrencilere yeni destekler sundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TÜBİTAK bursları artırıldı
KAYNAK: AA

TÜBİTAK, araştırmacı, bilim insanları ve öğrencilere sunduğu burs miktarlarında önemli bir artışa gitti. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Bilim İnsanları Destekleme Programı Başkanlığı (BİDEB) ve Genel Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından desteklenen projelerde, burs ödemeleri önemli ölçüde artırıldı.

Yeni Burs Miktarları Ne Kadar?

Ön lisans ve lisans öğrencilerine verilen burs miktarı 4.000 TL'den 4.800 TL'ye yükseltildi. Yüksek lisans öğrencilerinin bursu 13.500 TL'den 16.500 TL'ye, doktora öğrencilerinin bursu ise 20.000 TL'den 24.000 TL'ye çıkarıldı. Doktora sonrası araştırmacılara verilen burs miktarı ise 27.000 TL'den 32.000 TL'ye güncellendi.

Performans Ödemeleri

BİDEB 2250 Lisansüstü Bursları Performans Programı kapsamında, doktora öğrencileri 8.700 TL'ye kadar performans ödemesi alabilecek. Doktora sonrası araştırmacılar ise 10.500 TL'ye kadar performans ödemesi alabilecek.

Bakan Kacır'dan Açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bilim insanlarımıza, araştırmacılarımıza ve öğrencilerimize sunduğumuz TÜBİTAK burslarını artırdık. Türkiye'yi dünyada en üst sıralara taşıyacak, bu ülkenin aydınlık geleceğini inşa edecek araştırmacı insan kaynağımıza yönelik desteklerimizi sürdüreceğiz. Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimizi yetişmiş insan kaynağımızla gerçekleştireceğiz.” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Elazığ'da Dilencilere Yönelik Operasyonda bir Dilencinin Günlük Kazancı Dudak Uçuklattı

Elazığ'da Dilencilere Yönelik Operasyonda bir Dilencinin Günlük Kazancı Dudak Uçuklattı