Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Temmuz zammı isyanı! Emekli taş mı yesin?

Temmuz zammı isyanı! Emekli taş mı yesin?

Enflasyonun pençesinde geçim sıkıntısıyla mücadele eden milyonlarca emekli, Temmuz ayı zammında hayal kırıklığı yaşadı. En düşük emekli maaşının 12 bin 400 TL olmasını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, ¨Emeklinin ağzına bir parmak bal çalmak¨ dedi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Temmuz zammı isyanı! Emekli taş mı yesin?
KAYNAK: DİLAN ANDIÇ

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon farkına göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri ise yüzde 19,31 zam alacak. Ancak kök maaş sorunu sebebiyle bazı emeklilerin maaşı 10 bin TL’de kalacak. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, ¨En düşük emekli maaşı 12 bin 400 TL yapılırken biz tüm emeklilere 12 bin 400 TL seyyanen zam yapılmasını istiyoruz¨ dedi.

¨16 MİLYON EMEKLİYE ZAM YAPILSIN¨

Türkiye Emekler Derneği olarak sadece bir kısma zam verip diğer emeklilerin zamdan yararlanmamasını kabul etmediğini söyleyen İbrahim Tezcan, ¨Düzgün kanun çıkarsınlar. Asgari ücrete eşitlesinler. 10 bin Lira Antalya'da neye yarar? Evler 10 bin 400 Lira’ya mı düşmüş? Bu hiç kimseyi tatmin edecek bir rakam değil. Ama mevcut hükümet almışmış. Her seferinde böyle ufak tefek bunların ağzına bir bal çalayım, bununla avunsunlar diye. Emeklinin tepkisi var. Emekli geçinemiyor. Semt pazarında bir kilo kabak 60 Lira, bir taze fasulye 175 Lira. Bu emekli ne yiyecek? Taş mı yesin? Yani fiyatlar mı düşmüş? TÜİK'in açıkladığı rakamla bize verdikleri, şimdi ben 12 bin 400 Lira alıyorum. 10 bin Liraydı maaşım. Şimdi bunu 12 bin 400 Lira’ya getirdiler. Zaten ben geçinemiyorum. Onu da bana gelip her seferinde tabanı yukarıya doğru eşitlemeye çalışıyorum. Öyle eşitleme olmaz. Adaletli davranacaklarsa tüm emekli maaşları asgari ücreti seviyesine getirilmeli¨ diye isyan etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana Feke'de tomruk yüklü kamyon yandı

Adana Feke'de tomruk yüklü kamyon yandı