Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tekkeköy'de mor patlıcan incirinin hasadı başladı

Tekkeköy'de mor patlıcan incirinin hasadı başladı

Coğrafi işaret tescili bekleyen mor patlıcan incirinin hasadı Samsun'un Tekkeköy ilçesinde başladı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Tekkeköy'de mor patlıcan incirinin hasadı başladı
KAYNAK: İHA

Samsun'un Tekkeköy ilçesinde yetiştirilen mor patlıcan incirinin hasadı, Çırakman Mahallesi'nde yapılan törenle başladı.

Samsun'un İncir Üretimi ve Kapama Bahçeleri

Samsun'da en fazla mor patlıcan inciri üretiminin yapıldığı ilçeler arasında Tekkeköy, Canik ve İlkadım yer alıyor. Şu anda 171 dekar kapama incir bahçesinde 68 bin 190 meyve veren ve 14 bin 475 meyve vermeyen ağaç bulunuyor. Bu bahçelerden toplamda 1.400 ton yaş incir üretimi sağlanıyor. Son yıllarda yapılan projelerle birlikte 150 dekar daha kapama bahçede mor patlıcan inciri üretimi yapılıyor.

Çiftçilere Destek artırılacak

2023 yılında 44 çiftçiye 3.650 adet incir fidanı desteği sağlanarak modern, sulama imkânı olan kapama bahçelerinin artırılması hedefleniyor. Tekkeköy Belediyesi'nin Çırakman, Kerimbey ve Kutlukent bölgelerinde mor patlıcan incirinin coğrafi işaret alması için yürütülen çalışmalar da son aşamaya geldi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, çiftçilere her zaman destek olduklarını belirterek, "Mor patlıcan incirinin coğrafi işaretle marka değeri kazanmasını sağlamak için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Tekkeköy Belediye Başkanı Mustafa Candal, "İlçemizin ilk coğrafi işaretli ürünü mor patlıcan inciri olacak. Yurt dışına da ihracat yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ise, "Samsun'da 1.400 ton incir üretimi bulunuyor. Tekkeköy'deki mor patlıcan incirinin coğrafi işaret tescilinin bölgeye ve ülkeye hayırlı olmasını diliyorum" diye belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Mersin’de yaban keçisi avına 1 milyon 315 bin lira ceza!

Mersin’de yaban keçisi avına 1 milyon 315 bin lira ceza!