Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tavuk yumurtası üretimi aralık ayında arttı

Tavuk yumurtası üretimi aralık ayında arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı Kümes Hayvancılığı Üretimi İstatistikleri'ni açıkladı. Tavuk yumurtası üretiminde %3,1'lik bir artış gözlendi. Detaylar haberimizde!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tavuk yumurtası üretimi aralık ayında arttı
KAYNAK: İHA

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı Aralık ayı Kümes Hayvancılığı Üretimi İstatistikleri'ni yayınladı. Yapılan açıklamaya göre, tavuk yumurtası üretimi bir önceki aya göre %3,1 artarak 1 milyar 855 milyon 505 bin adede ulaştı. Bu rakam, bir önceki ayda 1 milyar 799 milyon 656 bin adet olarak kaydedilmişti.

Yumurta ve Et Üretimindeki Değişimler

Aralık ayında tavuk yumurtası üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %6,3 artış gösterdi. Ancak kesilen tavuk sayısında %0,9'luk bir azalma yaşandı. Tavuk eti üretimi %0,4 azalırken, hindi eti üretimi %1,5 oranında azaldı.

Yıllık Değerlendirme

TÜİK verilerine göre, Ocak-Aralık döneminde tavuk yumurtası üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,2 artış gösterdi. Kesilen tavuk sayısında ise %5,7'lik bir azalma kaydedildi. Tavuk eti üretiminde %3,7'lik bir düşüş yaşanırken, hindi eti üretiminde %11,3'lük bir azalma görüldü.

Tavuk Eti Üretiminde Hafif Düşüş

Aralık ayında tavuk eti üretimi bir önceki aya göre %0,9 oranında azalarak 200 bin 333 tona geriledi. Bu rakam, bir önceki ayda 202 bin 143 ton olarak kaydedilmişti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Seyhan'da Gerçekleştirilen Polis Operasyonunda Ele Geçen Silahlar Şaşırttı!

Seyhan'da Gerçekleştirilen Polis Operasyonunda Ele Geçen Silahlar Şaşırttı!