Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tarım arazileri için çiftçilere destek: 81 ilde flaş karar alındı

Tarım arazileri için çiftçilere destek: 81 ilde flaş karar alındı

TÜİK, tarım politikalarını şekillendirecek olan 'genel tarım sayımı' için hazırlıklara başladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tarım arazileri için çiftçilere destek: 81 ilde flaş karar alındı
KAYNAK: Haber Merkezi

Sayımın ilk aşamasında, idari kayıtları olmayan tarım arazileri belirlenerek, bu arazilerde faaliyet gösteren işletmelerle ilgili bilgiler toplanacaktır.

İkinci aşamada ise, birinci aşamada elde edilen bilgiler uluslararası standartlar ve yerel ihtiyaçlar doğrultusunda değerlendirilerek, tam sayım ve örnekleme işlemleri gerçekleştirilecektir. 

Mynet'in Haberine Göre; Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülen iş birliği kapsamında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), genel tarım sayımı çalışmalarına start verdi.

İLK AŞAMA

Bu kapsamda gerçekleştirilecek olan tarım sayımı, iki aşamada planlanmıştır. İlk aşamada, idari kayıtlarda yer almayan tarım arazilerinin tespiti ve bu araziler üzerinde faaliyet gösteren işletmelerin belirlenmesi hedeflenmektedir. Ayrıca, soru formları ve veri giriş programları hazırlanacak, bilgilendirme, eğitim, ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilerek bu süreç hayata geçirilecektir.

İKİNCİ AŞAMA

İkinci aşamada ise, ilk aşamada elde edilen bilgiler doğrultusunda ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak, çeşitli değişkenlere dair veriler tam sayım ve örnekleme yöntemleriyle toplanacaktır.

ÇKS'DE YER ALMAYAN VERİLER TESPİT EDİLECEK

Çiftçi Kayıt Sistemi'nde (ÇKS) kayıtlı olmayan potansiyel tarım arazilerinin belirlenmesi için mevcut mekansal veriler kullanılırken, derlenecek veriler arasında arazi ve hayvan varlığı, iş gücü, tarımsal sulama, mekanizasyon gibi önemli bilgiler bulunacaktır.

Bu sayım, tarım sektörüyle ilgili detaylı bilgilerin elde edilmesini hedefleyerek tarım istatistiklerinin kalitesini artırmayı amaçlamaktadır. Böylece, tarım sektöründeki karar alıcılar için güçlü bir veri ekosistemi oluşturularak sektördeki gelişim ve iyileştirmelerin daha etkili bir şekilde yönlendirilmesi planlanmaktadır.

ÇOCUKLARIN İSTATİSTİK OKURYAZARLIĞI ARTACAK

Ayrıca, istatistiklerin daha anlaşılır olması için grafik, tablo, harita gibi görsel araçlarla desteklenen portallar üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Bu kapsamda, çocuklara yönelik "çocuk portakalı" projesiyle istatistik okuryazarlığını artırmayı amaçlayan çalışmalar da devam etmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da dehşete düşüren anlar kamerada

Hatay'da dehşete düşüren anlar kamerada