Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Tapu işlemlerinde iki aşamalı güvenlik başladı! Nasıl doğrulama yapılır?

Tapu işlemlerinde iki aşamalı güvenlik başladı! Nasıl doğrulama yapılır?

1 Kasım'dan itibaren geçerli olan ek güvenlik önlemleri, tapu işlem başvurularında doğrulama yöntemlerini artırdı. Yeni sistemde doğrulama yöntemi aktif olarak kullanılacak.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Tapu işlemlerinde iki aşamalı güvenlik başladı! Nasıl doğrulama yapılır?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu işlem başvurularında ek güvenlik önlemleri hakkında bilgi verdi. Özelmacıklı, 1 Kasım itibarıyla başlayan Elektronik İlan Doğrulama Sistemi'ne ek olarak, Web Tapu işlemlerine iki aşamalı giriş özelliği getirildiğini açıkladı.

Ek Güvenlik İle İki Aşamalı Giriş Sistemi

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, tapu işlem başvurularına ek güvenlik sistemi eklenmesini duyurdu. Web Tapu sistemine giriş yapmak isteyen kullanıcıların artık iki aşamalı giriş özelliğini aktif etmeleri gerektiğini belirten Özelmacıklı, bu sistemin e-Devlet şifresine ek bir güvenlik katmanı olarak tasarlandığını vurguladı. Bu önlem sayesinde, e-Devlet Kapısı şifresinin bilinmesi dahi olsa, Web Tapu sistemine girişin engellendiğini ifade etti.

İki Aşamalı Giriş Nasıl Aktif Edilir?

Özelmacıklı, iki aşamalı giriş özelliğini kullanabilmek için e-Devlet Kapısı hesabında tanımlı kimlikle doğrulanmış bir telefon numarasının olması gerektiğini belirtti. Kullanıcıların, e-Devlet Kapısı web veya mobil uygulamaları üzerinden "İki Aşamalı Giriş İşlemleri" menüsüne ulaşarak bu özelliği açabileceğini veya kapatabileceğini söyledi.

Telefon Numarası Doğrulama Yöntemleri

Kimlikle doğrulanmış telefon numarasının belirlenmesi için üç yöntem olduğunu aktaran Özelmacıklı, bunları NFC teknolojisi, e-imza/mobil imza/T.C. Kimlik Kartı ile doğrulama ve PTT üzerinden doğrulama olarak sıraladı. Her bir yöntemin ayrı ayrı açıklamalarını yaparak kullanıcıları bilgilendirdi.

Kayıtlı Cihaz Özelliği Kullanımı

Eğer e-Devlet Kapısı hesabınıza kayıtlı bir mobil cihazınız varsa, bu cihazı kayıtlı cihaz olarak tanımlayarak güvenlik adımını daha da kolaylaştırabileceğinizi belirten Özelmacıklı, bu işlemi nasıl gerçekleştireceğinizi adım adım açıkladı. Bu sayede, aynı cihazla yapılan girişlerde SMS doğrulamasına gerek kalmadan şifre ile iki aşamalı girişin sağlanabileceğini vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
KADES ve polisliğe giriş eğitimi

KADES ve polisliğe giriş eğitimi