Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Türkiye genelinde Ramazan pidesi fiyatları belirlendi. Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Ramazan pidesinin maksimum fiyatının 60 lira olduğunu belirtti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, bugün düzenlediği basın toplantısında Ramazan pidesi fiyatlarını açıkladı. Geçen yıl 33,5 lira olan pidenin kilogram fiyatının bu yıl 60 lira olarak belirlendiğini belirten Balcı, pide fiyatlarının il ve ilçelere göre farklılık gösterebileceğini ancak hiçbir yerde kilogram fiyatının 60 lirayı geçemeyeceğini ifade etti.

Pide Fiyatlarında Artış: İşçilik ve Üretim Maliyetlerindeki Yükseliş

Balcı, geçen seneye kıyasla un fiyatlarında yaşanan %110'luk artışa dikkat çekerek, bu sene pide üretimindeki işçilik maliyetlerinde de %120'lik bir artış olduğunu belirtti. İşletme giderlerindeki %80'lik artışın da fiyatlara yansıdığını dile getiren Balcı, bu zorlu süreçte fiyat artışlarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Kademeli Fiyatlandırma: İl ve İlçelere Göre Değişen Fiyatlar

Türkiye genelinde Ramazan pidesinin kilogram fiyatının belirlendiğini aktaran Balcı, farklı illerde ve ilçelerde maliyet hesaplamalarının yapılarak Esnaf Odaları Birliği'nden fiyat alınacağını belirtti. Bu doğrultuda coğrafi yapıya ve tüketicilerin taleplerine göre değişik gramajlarda ve fiyatlarda pide üretileceğini ifade eden Balcı, ancak Türkiye genelinde kilogram fiyatının 60 TL'nin üzerine çıkmayacağını vurguladı.

250 Gram Pide Fiyatları

Ankara'da 250 gram Ramazan pidesinin 15 TL'den satılacağını belirten Balcı, Antalya ve İstanbul'da da aynı fiyatla satılacağını açıkladı. Ancak her ilçede ve her ilde farklı maliyetlerin göz önüne alınarak fiyatlandırmanın yapılacağını belirten Balcı, vatandaşların bu yılki fiyat artışını anlayışla karşılayacaklarına inandığını dile getirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor: İşte maç programı

Türkiye Kupası'nda çeyrek final heyecanı başlıyor: İşte maç programı