Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Damacana suya zam geldi

Damacana suya zam geldi

İstanbul'da 19 litrelik damacana su fiyatları %50'nin üzerinde arttı ve 140 TL'ye yükseldi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Damacana suya zam geldi
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul'da 19 litrelik damacana su fiyatları son 8 ayda %50'nin üzerinde bir artış gösterdi ve 140 TL'ye kadar yükseldi. Bu durum, vatandaşları ekonomik açıdan zor durumda bırakırken sektörde yeni bir tartışma başlattı.

Bakanlık Tarafından Yeni Düzenleme

Ticaret Bakanlığı, İstanbul'daki su satıcıları için yeni bir fiyat tarifesi belirledi. Buna göre, 19 litrelik damacana suyun fiyatı 90 TL, 0.5 litrelik pet şişe suyun fiyatı ise 4.5 TL olarak belirlendi. Ancak bu düzenleme, Ambalajlı Su Üreticileri Derneği tarafından kabul edilmedi.

Üreticilerden Gelen Tepki

Ambalajlı Su Üreticileri Derneği Başkanı Yaşabey Kalebaşı, dernek üyelerinin esnaf odalarına kayıtlı olmadığını ve dolayısıyla belirlenen fiyat tarifelerine uymak zorunda olmadıklarını belirtti. Kalebaşı, üretim ve lojistik maliyetlerindeki farklılıkların fiyat farklılıklarına neden olduğunu vurgulayarak durumu açıkladı.

Esnaftan Gelen Cevap

Esnaf odası başkanı Ahmet Turan Kaya ise belirlenen fiyat tarifesinin valilik, büyükşehir belediyesi ve Ticaret Bakanlığı tarafından onaylandığını vurgulayarak, "Oda üyesi olsun ya da olmasın, herkes bu fiyatlara uymak zorundadır. Büyükşehir belediye başkanı ile görüştük, ilçe belediyelerine yazılar yazıldı ve zabıtalar fiyat denetimlerine başladı. Tüketiciler de tarifeye uymayanları bakanlığa şikayet edebilirler" açıklamasında bulundu. Kaya, su fiyatlarındaki farklılıkları sorgulayarak, "Taşıma maliyeti su fiyatındaki farkı açıklayamaz. Erzurum'da bir kola ile İstanbul'da aynı fiyat. Su neden farklı fiyatlanıyor?" şeklinde sorular yöneltti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kırtasiye ürünleri denetim altında

Kırtasiye ürünleri denetim altında