Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Otomobil fiyatlarına zam yolda: Uzman tarih ve oranı açıkladı

Otomobil fiyatlarına zam yolda: Uzman tarih ve oranı açıkladı

Otomobil almayı düşünenlere kötü haber: Eylül ayından itibaren araç fiyatlarında zam bekleniyor. Yerli araçlarda GSR avantajının sona ermesi ve kur artışları nedeniyle fiyatlar yüzde 5 artabilir. Yüksek kredi faizleri ve kur dalgalanmaları sektörde durgunluğa neden olabilir.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Otomobil fiyatlarına zam yolda: Uzman tarih ve oranı açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Otomobil almayı planlayanları yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Otomotiv yazarı Emre Özpeynirci, eylül ayından itibaren araç fiyatlarına zam geleceğini açıkladı. Araç almayı düşünenler, kredi faizlerinin düşmesini umut ederken, artan araç fiyatları nedeniyle zorluk çekebilirler.

GSR Avantajının Sonu ve Fiyat Artışları

Emre Özpeynirci, eylül ayında araç fiyatlarının artacağı konusunda uyarılarda bulundu. Özpeynirci, "Yerli araçlarda GSR avantajının sona ermesiyle fiyat artışları yaşanabilir. Ayrıca, kur artışları nedeniyle araç fiyatlarında ortalama yüzde 5’lik bir zam kaçınılmaz görünüyor" dedi. Yerli araçlarda uygulanan GSR avantajının 31 Ağustos'ta sona erdiğini belirten Özpeynirci, bu durumun fiyatları artıracağını vurguladı.

Otomotiv Pazarındaki Durum

Otomotiv sektöründe son dönemdeki gelişmeler dikkat çekici. Otomobil ve hafif ticari araç pazarı, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 13,1 büyüme kaydetti. Ancak, yüksek kredi faizleri ve artan araç fiyatları otomotiv piyasasında durgunluğa yol açtı. Eylül ayında piyasanın canlanması beklenirken, fiyat artışları ve kur dalgalanmaları sektörde zorlukları beraberinde getirebilir.

Kredi Faizleri ve Pazar Beklentileri

Otomobil ve hafif ticari araç pazarında son 10 ayda yüzde 34,7 büyüme gözlemlendi. Ancak, yüksek kredi faizleri ve kur artışları, potansiyel alıcıları endişelendiriyor. Özpeynirci, eylül ayının araç alıcıları için zor geçeceğini ve yılın geri kalanında da bu trendin devam edebileceğini öngörüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ankara Toptancı Hali'nde Silahlı Kavga: 2 Ölü, 2 Yaralı

Ankara Toptancı Hali'nde Silahlı Kavga: 2 Ölü, 2 Yaralı