Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi MÜSİAD ve ASKON'dan asgari ücret açıklaması

MÜSİAD ve ASKON'dan asgari ücret açıklaması

MÜSİAD ve ASKON, yeni asgari ücrette enflasyonun üzerinde bir artış talep ediyor. Çalışanların alım gücünü korumak için enflasyonla mücadele önemli.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
MÜSİAD ve ASKON'dan asgari ücret açıklaması
KAYNAK: Haber Merkezi

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı'nın Beklentileri:

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, asgari ücret politikasının temel şiarlarını açıkladı. Asmalı, alın teri sarf eden her çalışanın emeğinin boşa gitmemesi ve tüm vatandaşların onurlu bir yaşam sürdürebileceği bir ücret seviyesine ulaşması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, asgari ücret artış oranının belirlenirken enflasyon oranının yanı sıra GSYH büyüme oranının da dikkate alınması gerektiğini savundu. Asmalı, önerdikleri formülde asgari ücret artış oranının son 6 aylık enflasyon oranına ek olarak son 6 ayın ekonomik büyüme oranını içermesi gerektiğini belirtti. Bu formülün, çalışanların emeklerinin enflasyonun altında ezilmesini engelleyerek milli gelir artışından pay almalarını sağlayacağını dile getirdi.

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın'ın Değerlendirmeleri:

ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın, ücretli çalışanların enflasyona karşı korunması gerektiğini vurgulayarak, asgari ücret artışının anlamlı olabilmesi için enflasyonun kontrol altında tutulması gerektiğini belirtti. Aydın, mevcut şartlar içinde enflasyon oranı artı refah payının çalışanlara verilerek yeni asgari ücretin belirlenmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, asgari ücretin artmasıyla birlikte ürün fiyatlarında hızlı bir artış yaşandığını gözlemlediklerini dile getirdi. Aydın, asgari ücret zammını fırsat gören kesimlere seslenerek, kısa vadeli kazançların uzun vadede kendi ayaklarını kaybetmelerine neden olacağını ifade etti. Vatandaşın alım gücünün kaybının, aynı zamanda bu kesimlerin kendi kayıpları olacağını vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakanlık kirada oturanlara 3 bin 500 TL yardım sağlayacak

Bakanlık kirada oturanlara 3 bin 500 TL yardım sağlayacak