Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kavurucu sıcaklar ejder meyvesi hasadını geciktirdi

Kavurucu sıcaklar ejder meyvesi hasadını geciktirdi

Mersin'in Silifke ilçesinde ejder meyvesi bahçelerinde aşırı sıcaklar nedeniyle hasatta gecikme yaşandı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kavurucu sıcaklar ejder meyvesi hasadını geciktirdi
KAYNAK: İHA

Mersin'in Silifke ilçesinde ejder meyvesi (pitaya) hasadında aşırı sıcaklar nedeniyle gecikmeler yaşandı. İlk hasatta rekolte kaybı yaşanırken, ikinci hasat için çiçek açan ejder meyvelerine üreticiler büyük bir özveriyle bakıyor.

Tropikal Meyve Üretimi Artıyor

Türkiye'nin önemli tropikal meyve üretim merkezlerinden biri olan Mersin'de, son yıllarda ejder meyvesi üretimi artış göstermiştir. Ana vatanı Vietnam olan bu meyve, hem lezzeti hem de geniş kullanım alanları nedeniyle ilgi görmektedir. Silifke'de de ejder meyvesi üretimi yapılmaktadır.

A W253285 03 Result

3 Dönümde 15 Bin Tropikal Meyve

Yaklaşık 3 dönüm alanda 15 bin tropikal meyve toplayan üretici Feza Önal, ejder meyvesinin kaktüsgiller ailesinden olduğunu ve genellikle Vietnam, Orta ve Güney Amerika, Endonezya, Malezya gibi ülkelerde üretildiğini belirtti. Önal, meyve üretiminde gübreleme ve kimyasal mücadele yapmadıklarını, maliyetinin düşük, getirisinin yüksek olduğunu vurguladı.

A W253285 01 Result

Sıcakların Olumsuz Etkiledi

Aşırı sıcakların seranın içerisindeki sıcaklığı 53 dereceye çıkardığını belirten Önal, bu durumun tomurcukların dökülmesine neden olduğunu ifade etti. Ancak, üreticiler ikinci hasat için verimli bir süreç yakaladıklarını ve bereketli bir yıl beklediklerini söyledi. İhracatçıların daha fazla destek vermesini talep eden Önal, Avrupa, Rusya ve Orta Doğu'ya ihracat yapacaklarını ekledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Süper Lig'de 1. ve 2. Haftanın Müsabaka Programı Açıklandı

Süper Lig'de 1. ve 2. Haftanın Müsabaka Programı Açıklandı