Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Kademeli emeklilik için yasa teklifi! Meclis'e sunuldu: 1999-2008 arasındaki sigortalılar dikkat!

Kademeli emeklilik için yasa teklifi! Meclis'e sunuldu: 1999-2008 arasındaki sigortalılar dikkat!

Emekliler arasındaki intibak düzenlemesi kanun teklifi, CHP tarafından hazırlandı ve Meclis'te görüşüldü. Ancak, AKP ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kademeli emeklilik için yasa teklifi! Meclis'e sunuldu: 1999-2008 arasındaki sigortalılar dikkat!
KAYNAK: Haber Merkezi

Dün Meclis'te gündeme gelen bir kanun teklifi, emekliler arasındaki intibak düzenlemesini içeriyordu. Bu kanun teklifi, CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız tarafından hazırlanmıştı. Ancak, teklif AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Teklifin İçeriği ve Amaçları

CHP'li Tahtasız, kanun teklifinde asgari ücretliye, emekliye ve diğer çalışanlara gerçek enflasyon oranında zam yapılmasını talep etti. Ayrıca, emekliler arasındaki maaş farklarının giderilmesini ve emeklilerin alım gücünün korunmasını istedi. Tahtasız, "Para yoksa sarayın ve bürokrasinin harcamalarını kısmanız, itibardan biraz tasarruf etmeniz yeterli" dedi.

Kabullenilmesi Durumunda Maaş Farkları Giderilecekti

Kanun teklifi, "5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nda değişiklik yapılmasını ve aylık bağlama oranının yüzde 70'e çıkarılmasını öngörüyordu. Eğer bu teklif kabul edilseydi, "2000 öncesi ve 2000 sonrası" emekli olanlar arasındaki maaş farkları giderilmiş olacaktı.

Emeklilerin Talepleri

Tahtasız, konuşmasında emeklilerin, asgari ücretlilerin ve çiftçilerin feryadına kulak verilmesini istedi. Halkın ve emeklinin düşünülmesi gerektiğini belirterek, kanun teklifine destek çağrısında bulundu. Ayrıca, emeklilerin taleplerini dile getirerek, 16 milyon emeklinin bu kanun teklifine destek beklediğini ifade etti 

Bu kanun teklifi, emekliler arasındaki maaş adaletsizliklerini gidermeyi ve emeklilerin alım gücünü korumayı amaçlıyordu. Ancak, teklif Meclis'te reddedildi ve bu konuda yeni bir düzenleme yapılmadı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uzmandan yaz tavsiyesi: Yaz aylarında bu meyveleri tüketin!

Uzmandan yaz tavsiyesi: Yaz aylarında bu meyveleri tüketin!