Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İnşaat maliyetlerinde artış devam ediyor

İnşaat maliyetlerinde artış devam ediyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), inşaat sektöründeki maliyetlerdeki artışı gösteren son verileri paylaştı. Mayıs 2024'te inşaat maliyet endeksi önceki aya göre %1,11, bir önceki yılın aynı ayına göre ise %72,78 yükseldi. Bu artışın detaylarını ve sektörel analizini sizler için derledik.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İnşaat maliyetlerinde artış devam ediyor
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayımlanan verilere göre, Mayıs 2024'te inşaat maliyet endeksi bir önceki aya göre %1,11 artış gösterdi. Aynı dönemde bir önceki yılın aynı ayına göre ise bu artış %72,78 olarak gerçekleşti. Bu veriler, inşaat sektöründeki maliyetlerdeki önemli yükselişleri ortaya koymaktadır.

İnşaat maliyetlerinde artış devam ediyor

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi

Mayıs 2024'te bina inşaatı maliyet endeksi aylık bazda %1,36 arttı. Yıllık bazda ise önceki yılın aynı ayına göre %71,51 yükseldi. Malzeme endeksi %1,69, işçilik endeksi ise %0,75 artış gösterdi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla malzeme endeksi %56,80, işçilik endeksi ise %108,25 arttı.

İnşaat maliyetlerinde artış devam ediyor

Bina Dışı Yapılar İçin İnşaat Maliyet Endeksi

Bina dışı yapılar için inşaat maliyet endeksi Mayıs 2024'te aylık bazda %0,30 artış gösterdi. Yıllık bazda ise önceki yılın aynı ayına göre %77,10 yükseldi. Malzeme endeksi %0,08 azalırken, işçilik endeksi %1,17 arttı. Geçen yılın aynı dönemine göre malzeme endeksi %65,09, işçilik endeksi ise %111,44 arttı.

Bu veriler, inşaat sektöründe maliyetlerin genel olarak yükseliş eğiliminde olduğunu göstermektedir. Türkiye ekonomisi açısından bu durum, sektördeki fiyat dinamiklerinin ve kaynak kullanımının dikkatle takip edilmesi gerektiğini ortaya koymaktadır.

İnşaat maliyetlerinde artış devam ediyorİnşaat maliyetlerinde artış devam ediyor

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hatay'da dalgıç köpek balığı sürüsüyle karşılaştı

Hatay'da dalgıç köpek balığı sürüsüyle karşılaştı