Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Gram altın yerinde duramıyor! Yeni rekorlar geldi

Gram altın yerinde duramıyor! Yeni rekorlar geldi

Ons altın son ayların zirvesine tırmandı, gram altın ise yükseliş trendini sürdürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Gram altın yerinde duramıyor! Yeni rekorlar geldi
MUHABİR: Kamer Durdu

Altın yatırımcıları, uzun bir bekleyişin ardından nihayet istedikleri seviyelere ulaştı. Ons altın, 16 Mayıs 2023 tarihinde gördüğü 2018 dolar seviyelerine yükseldi. Bu durum, özellikle ABD Merkez Bankası Fed'in faiz artırımlarını tamamlamasının etkisiyle gerçekleşti.

Fed'in Faiz Artırımlarının Etkisi:
Fed'in faiz artırımlarını tamamlaması, altın fiyatlarında olumlu bir etki yarattı. Bu gelişme, altın yatırımcılarını memnun ederken, ons altının Mayıs ayında 2018 dolar seviyelerine ulaşmasını sağladı. Doların zayıf seyri de ons altının güçlenmesine destek oldu.

Doların Zayıf Seyri Ons Altını Güçlendirdi:
Doların zayıf seyri, ons altının güçlenmesine katkı sağladı ve 16 Mayıs 2023 tarihindeki seviyelere ulaşmasını kolaylaştırdı. Ons altın, bu tarihten bu yana ilk kez 2 bin 18 dolar seviyesini test etti.

Gün İçindeki Dalgalanmalar:
Ons altın, güne 2 bin 6 dolar seviyesinden başlamasının ardından gün içinde en düşük 2 bin dolar, en yüksek 2 bin 18 dolar seviyelerine çıktı. Şu anda ise 2 bin 10 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Gram Altın Tarihi Zirveye Ulaştı:
Gram altın da güne 1858 liradan başlayarak gün içinde en düşük 1855 lirayı, en yüksek ise 1875 lirayı gördü. Son ayların en yüksek seviyesine ulaşan gram altın, yatırımcıları sevindirdi.

Yatırımcılar, ons altın fiyatlarının 2 bin 32 dolara kadar yükselebileceği konusunda beklentilerini sürdürüyor. Fed'in politika adımları ve doların seyri, altın piyasasındaki gelişmeleri etkilemeye devam edecek gibi görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Adana'da 37 milyon TL değerinde makaron ele geçirildi

Adana'da 37 milyon TL değerinde makaron ele geçirildi