Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Fahiş kiralara çözüm! Yeni formülle maliyetler yüzde 40 düşecek

Fahiş kiralara çözüm! Yeni formülle maliyetler yüzde 40 düşecek

Türkiye genelindeki konut krizine çözüm arayışları devam ediyor. Yeni yöntemle maliyetlerin %40 düşeceği vurgulanıyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fahiş kiralara çözüm! Yeni formülle maliyetler yüzde 40 düşecek
MUHABİR: Tayfun Akyatan

Konya'da Konut ve Kira Fiyatlarına Çözüm: Hazine Arazi Satışıyla Maliyetlerde Düşüş Bekleniyor

Konya'da, Türkiye genelindeki gibi artan konut ve kira fiyatlarına karşı önlem alınması için yeni bir adım atılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konut fiyatlarındaki artışın önüne geçmek amacıyla hazine arazilerinin satışa çıkarılacağını belirtmişti. Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, bu adımın maliyetlerde yüzde 35 ile yüzde 40'a varan bir düşüş sağlayabileceğini vurguladı.

Bahçeli Evlere Talep Arttı

Pandemi ve büyük depremlerin etkisiyle vatandaşların çok katlı binalardan uzaklaşıp bahçeli evlere yönelme eğilimi, Konya'da da gözlemleniyor. Altınay, pandemi sonrasında talebin özellikle tek katlı ve iki katlı bahçeli evlere yoğunlaştığını açıkladı. Bu talebe paralel olarak, Çevre Şehircilik Bakanı'nın hazine arazilerini konut inşası için kullanma kararı almasıyla ilgili çalışmalar başlamış durumda.

İmara Açılacak Hazine Arazi Çalışmaları

Altınay, hazine arazilerinin imara açılmasıyla birlikte maliyetlerde ciddi bir düşüş beklentisi olduğunu ifade etti. Bu adımın, bina maliyetlerini yarıya kadar düşürebileceğini söyleyen Altınay, imar dışı hazine arazilerinin imara açılma çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

Fiyatların Aşağı Yönlü Olacağına İnanç

Hazine arazilerinin konut inşası için kullanılmasıyla birlikte, arz talep dengesinin sağlanması ve fiyatların aşağı yönlü bir seyir izlemesi bekleniyor. Altınay, imara açılan arazilerin çoğalmasıyla talebin karşılanacağını ve bu durumun fiyatları otomatik olarak aşağıya çekeceğini söyledi. Bu sürecin, Konya'da artan konut fiyatlarına karşı etkili bir çözüm olabileceği düşünülüyor.

Meclise Kanun Önerisi

Çevre Şehircilik Bakanının açıklamalarının ardından, hazine arazilerinin en kısa sürede imar uygulamasına tabi tutularak halkın satışına sunulacağı belirtiliyor. Altınay, bu gelişmenin olumlu olduğunu ve arsa paylarının bir binanın maliyeti kadar kat karşılığı verilmesinin maliyetlerde yüzde 35 ile yüzde 40'a varan düşüşe neden olabileceğini söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Atletico Madrid zirve yarışını sürdürdü

Atletico Madrid zirve yarışını sürdürdü