Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi İPA açıkladı: İstanbul'da yaşamanın maliyeti ne kadar?

İPA açıkladı: İstanbul'da yaşamanın maliyeti ne kadar?

İstanbul Planlama Ajansı, 4 kişilik bir ailenin İstanbul'da yaşama maliyetinin 61.523 TL olduğunu ve son 1 yılda yüzde 83 arttığını açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İPA açıkladı: İstanbul'da yaşamanın maliyeti ne kadar?
KAYNAK: Haber Merkezi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından açıklanan veriler, İstanbul’da 4 kişilik bir ailenin yaşam maliyetinin son bir yılda yüzde 83,61 oranında arttığını ortaya koydu. İPA’nın Mayıs 2024 raporuna göre, İstanbul’da yaşamanın maliyeti 61 bin 523 TL’ye yükseldi.

Mayıs Ayında Maliyetler Artış Gösterdi

İstanbul’da yaşam maliyeti, bir önceki aya göre yüzde 3,69 oranında artış gösterdi. Mayıs ayında dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti, bir önceki aya göre 2 bin 189 TL artarak 61 bin 523 TL’ye ulaştı. Bu artış, şehirdeki yüksek yaşam standartlarının ve ekonomik zorlukların bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Yoksulluk Sorunu Derinleşiyor

İPA Başkanı Buğra Gökçe, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığının halkın yaşamını zorlaştırdığını belirterek, “Yoksulluk derinleşiyor. Vatandaşlar daha az sebze ve meyve tüketiyor, İstanbul’da yaşayan her 10 kişiden biri geceyi aç geçiriyor” dedi.

Gökçe, Türkiye'nin yıllık enflasyon oranının yüzde 75,45 ile 1998’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını ve ülkenin, Arjantin ve Suriye’nin ardından en yüksek enflasyonun yaşandığı ülkeler arasında olduğunu vurguladı.

İPA açıkladı: İstanbul'da yaşamanın maliyeti ne kadar?

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
BM Genel Sekreteri Guterres Nükleer Silahların Tehlikesine Dikkat Çekti

BM Genel Sekreteri Guterres Nükleer Silahların Tehlikesine Dikkat Çekti