Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi ENAG temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

ENAG temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Temmuz 2024'e ait enflasyon verilerini yayımladı. Buna göre, Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Temmuz ayında yüzde 5,91 arttı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
ENAG temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı
KAYNAK: Haber Merkezi

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), Temmuz 2024'e ait enflasyon verilerini açıkladı. Bağımsız akademisyenler ve ekonomistler tarafından oluşturulan ENAG, bu ayki Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE)'nin yüzde 5,91 oranında arttığını duyurdu. Son 12 aylık dönemde E-TÜFE'nin toplam artışı ise yüzde 100,88 olarak gerçekleşti.

Haziran Ayı Enflasyonu ve Karşılaştırma

ENAG, Haziran 2024 ayı için enflasyon oranını yüzde 4,27 olarak belirlemişti. Haziran ayında E-TÜFE’nin yıllık artışı ise yüzde 113,08 olarak kaydedilmişti. Temmuz ayı ile kıyaslandığında, enflasyondaki bu artış dikkat çekici bir yükselişi işaret ediyor.

Sektörel Enflasyon Artışları

Temmuz ayında ana harcama gruplarına bakıldığında, en yüksek enflasyon artışının Konut kategorisinde görüldüğü belirlendi. Diğer taraftan, Sağlık grubunda en düşük artış yaşandı. Bu veriler, çeşitli sektörel farkları ve tüketici harcamalarındaki değişimleri gözler önüne seriyor.

İstanbul'da Enflasyon Durumu

İstanbul'daki enflasyon oranları da Temmuz ayında artış gösterdi. İstanbul'da, perakende fiyat hareketlerini yansıtan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 4,21 oranında yükseldi. Aynı dönemde, toptan eşya fiyatları indeksi ise yüzde 1,04 arttı. Temmuz ayında İstanbul’da yıllık artış oranları perakendede yüzde 72,80, toptan eşyada ise yüzde 55,12 olarak gerçekleşti.

ENAG temmuz ayı enflasyon rakamlarını açıkladı

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sinop Boyabat'ta Trafik Kazası: 2 Ölü 2 Yaralı

Sinop Boyabat'ta Trafik Kazası: 2 Ölü 2 Yaralı