Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
27°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekli ve memur maaşları artışla yükseliyor! İşte detaylar

Emekli ve memur maaşları artışla yükseliyor! İşte detaylar

TÜİK'in Ekim enflasyonunu açıklamasıyla emekli ve memur maaş zamları belirlenmeye başladı. Yüzde 3,43'lük enflasyon, emeklinin dört aylık zamını netleştirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli ve memur maaşları artışla yükseliyor! İşte detaylar

Emeklileri yakından ilgilendiren Ekim ayı enflasyon verisi açıklandı. Yapılan açıklamaya göre, 16 milyona yakın emekliyi etkileyen enflasyon farkı, %29,40 olarak belirlendi.

TÜİK'e Göre Ekim Ayı Enflasyonu %3,43

Ekim ayında aylık enflasyon oranı %3,43 olarak gerçekleşti. Bu durum, SGK ve Bağ-Kur emeklileri için Temmuz ayında %9,49, Ağustos ayında %9,09, Eylül ayında %4,75 ve Ekim ayında %3,43 enflasyon farkını beraberinde getirdi.

Emeklilere Yansıyacak Enflasyon Farkı %29,40

Toplamda %29,40 olan enflasyon farkı, bazı kaynaklarda 'zam' olarak yorumlanmaya çalışılsa da, aslında emeklilerin yasal hakkı olan bir enflasyon farkını temsil ediyor. Bu fark, Ocak ayındaki maaşlara yansıyacak ve her ay birikimli olarak hesaplanacak.

Memur ve Memur Emeklileri İçin Durum Farklı

Memur ve memur emeklileri için ise 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi kapsamında 2024 yılı Ocak ayında %15 zam öngörülmüştü. Ekim ayındaki %3,43'lük enflasyon oranıyla birlikte, memur ve memur emeklileri şimdiden toplu sözleşmeden kaynaklanan zam oranının üzerinde bir artışa hak kazandı. Zam oranları, Kasım ve Aralık aylarındaki enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte netleşecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı 10. Zirvesi'ne katıldı