Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekli promosyonuna zam güncellemesi

Emekli promosyonuna zam güncellemesi

En düşük emekli aylığının 5.500 TL'den 7.500 TL'ye yükseltilmesi, emekliler arasında banka promosyonlarının artırılması beklentisini de beraberinde getirdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli promosyonuna zam güncellemesi

Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) yasasının yürürlüğe girmesiyle birlikte, emekli maaş promosyonu konusu 2023 yılında da milyonlarca kişinin gündemine oturmuş durumda. Geçtiğimiz yıl bankalar arasında başlayan yarış, EYT'liler için yeniden alevlendi ve bankaların teklifleri birbiriyle yarışıyor. Ancak en düşük emekli maaşının 7.500 TL olması nedeniyle, emekli maaş promosyonu miktarlarının artması beklentisi oluştu. Bu nedenle, yüzde 114'lük bir artış talebi ortaya çıktı. İşte en yüksek emekli promosyonunu veren bankalar ve diğer detaylar haberimizde yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta en düşük emekli aylığının 7.500 TL'ye yükseltildiği açıklaması sonrasında, yasal düzenleme için TBMM'de süreç devam ediyor. Bu karar, yaklaşık 8.8 milyon emekliyi etkiliyor ve ayrıca emeklilerin bankalardan aldığı promosyon miktarını da yakından ilgilendiriyor.

Şu anda, emeklilere üç yıl boyunca 4.500 TL ila 10.000 TL arasında değişen miktarlarda promosyon ödemesi yapan bankalar, emeklileri kendi müşterileri yapmak için çeşitli avantajlar sunuyorlar. En düşük aylık tutarının 7.500 TL'ye yükselmesiyle birlikte, milyonlarca emekli banka promosyonlarındaki artışa odaklandı. EYT düzenlemesiyle emekli olanlara kredi imkanı sunan bankalar, emekli aylıklarındaki artışa paralel olarak ilerleyen günlerde promosyon tutarlarını da arttıracaklarını tahmin ediliyor. (HABER MERKEZİ)

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
HASAN SUBAŞI’DAN TARİHİ UYARILAR

HASAN SUBAŞI’DAN TARİHİ UYARILAR