Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi Emekli maaşlarında kök maaş '8 bin 17 TL' detayı gündemde!

Emekli maaşlarında kök maaş '8 bin 17 TL' detayı gündemde!

Türkiye'de emekliler için haziran enflasyon verileri, maaşlara yapılacak zam oranlarını belirledi. Bu zam kararlarına ilişkin detaylar ve en düşük emekli maaşları için olası güncellemeler haberimizde!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekli maaşlarında kök maaş '8 bin 17 TL' detayı gündemde!
KAYNAK: Haber Merkezi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun haziran ayı enflasyonunu yüzde 1.64 olarak açıklaması, emeklilerin zam oranlarını belirlemekte etkili oldu. Bu doğrultuda SSK ve Bağ-Kur emeklileri için zam oranı yüzde 25.73, memur ve memur emeklileri içinse yüzde 19.31 olarak belirlendi.

Maaşlara yönelik genelgede refah payı müjdesi yok

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın refah payı konusunda kapıları kapattığını açıklamasının ardından, dün yayımlanan genelgede memur maaşları için ne refah payı ne de seyyanen zam kararı alındı. Bu durum, emeklilerin refah payı alamama riskiyle karşı karşıya kalmasına neden olabilir.

Emeklilere en düşük maaş ne kadar olur?

Emekli maaşları üzerindeki güncellemeler yapılmazsa, milyonlarca emekli sıfır zam tehdidiyle karşı karşıya kalabilir. Özellikle kök maaşlarda yapılacak düzenlemeler, emeklilerin maaşları üzerinde doğrudan etkili olacaktır.

Emekli maaşlarında kök maaş '8 bin 17 TL' detayı gündemde!

Kök maaşta 8 bin 17 TL üzerindeki etki

Kök aylığı 8 bin 17 TL'nin üzerinde olan emekliler, zamdan tam anlamıyla yararlanabileceklerdir. Ancak en düşük emekli aylığı için herhangi bir güncelleme yapılmazsa, bazı emekli grupları zam farkından yararlanamayabilir.

Mümkün olan en düşük emekli maaşı eylül ayında?

Ekonomist Muhammet Bayram, "Şu an itibarıyla bir açıklama olmamakla birlikte, meclis kapanana kadar bekliyoruz. Temmuz ayında bir düzenleme olmazsa, yüksek enflasyon ortamı göz önüne alındığında en azından eylül ayında bir değerlendirme bekleniyor. Meclis'in eylül ayında tekrar toplanmasıyla birlikte en düşük emekli aylığına ilişkin bir güncelleme yapılabilecektir."

Maaş tablosu ve güncellemeler

Ekonomist Muhammet Bayram'a göre, kök maaşı 9 bin TL olan bir kişi için yüzde 24.73 zam yapıldığında, maaş 11 bin 225 TL'ye çıkmaktadır. Aynı şekilde 9 bin 500 TL olan bir kişinin maaşı, yüzde 24.73 oranında artışla 11 bin 849 TL'ye yükselmektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kredilerde faiz düşüşü: Merkez Bankası'nın planı işe yarıyor

Kredilerde faiz düşüşü: Merkez Bankası'nın planı işe yarıyor