Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Antalya
PARÇALI BULUTLU
26°
Akdeniz Gerçek Ekonomi CHP'li Karatepe'den ilk açıklama: 'Anlaşma sağlayamadık'

CHP'li Karatepe'den ilk açıklama: 'Anlaşma sağlayamadık'

CHP'li Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, asgari ücret, emekli aylıkları, çiftçi destekleri ve vergi adaleti konularında anlaşmazlık yaşadı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP'li Karatepe'den ilk açıklama: 'Anlaşma sağlayamadık'
KAYNAK: Haber Merkezi

CHP'nin ekonomi danışmanı Yalçın Karatepe ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bakanlıkta buluştu ve yaklaşık dört saat süren görüşmenin ardından Karatepe, detayları paylaştı.

Karatepe, görüşme sırasında dört ana taleplerini Bakan Şimşek'e ilettiklerini fakat herhangi bir konuda anlaşma sağlanamadığını belirtti.

"Görüşmemizde, enflasyonun çok yüksek seyrettiği bir dönemde asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılması gerektiğini vurguladık. Aynı şekilde, emekli aylıklarında da artış yapılması gerektiğini dile getirdik.

Ayrıca, çiftçilere 2006 yılından bu yana verilmeyen 89,6 milyar dolarlık destek konusunda detaylı hesaplamalarımızı Bakan Şimşek'e sunduk. Bu desteklerin verilmemesi döneminde Türkiye'nin tarımsal ithalatına harcadığı kaynakları da paylaştık.

Vergi adaletinin sağlanması konusunda da görüşlerimizi ilettik. Türkiye'de vergi sisteminin adaletsiz olduğunu düşünüyoruz ve bu konuda düzenleme yapılması gerektiğini ifade ettik.

Son olarak, TÜİK verilerine yönelik şüphelerimizin giderilmesi için bağımsız bir danışma kurulu veya hakem heyeti oluşturulmasını önerdik. Bu heyetin, TÜİK verilerini şeffaf bir şekilde inceleyerek ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye yardımcı olabileceğini belirttik.

Yurt dışı çıkış harcının kaldırılması gerektiği konusunda da Bakan Şimşek'e görüşlerimizi ilettik ancak henüz somut bir yanıt alamadık. Tasarıyla ilgili çalışmaların tamamlanmasını bekliyoruz."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
UEFA Sahaya Giren Seyircilere Karşı Önlemleri Artırıyor

UEFA Sahaya Giren Seyircilere Karşı Önlemleri Artırıyor